ПРОКУРАТУРА УПЕРЕДИЛА ЗАХОПЛЕННЯ МАЙНА УСТИНІВСЬКОГО ВИПРАВНОГО ЦЕНТРУ №37

0
1837
views

Створення умов для виправлення і ресоціалізації засуджених, закріплення прагнення до заняття суспільно корисною працею – саме це є метою діяльності виправних центрів. Задля реалізації вказаних завдань у користуванні установ виконання покарань перебуває відповідна матеріальна база (земельні ділянки, виробничі цехи, ферми і т.д.).

Водночас, прокуратурою Кіровоградської області викрито факт умисного злочинного знищення матеріальної бази Устинівського виправного центру №37 з боку службових осіб ДП «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України №37» та приватного підприємця.
Вказані особи незаконно зібрали та привласнили частину урожаю виправного центру. Знищили поголів’я великої рогатої худоби, овець, коней та свиней. Злочинними діями державі завдано мільйонних збитків.
Кримінальне провадження розпочато Олександрійською місцевою прокуратурою за ч. 5 ст. 191 ККУ. В рамках досудового розслідування фігуранти справи затримані, їм повідомлено про підозру, одному з них вже обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливою заставою 2 млн.грн.
Крім того, вжито заходів до збереження майна установи. Так, за клопотанням прокуратури на все майно виправного центру судом накладено арешт. Слідство триває.
Органи прокуратури Кіровоградщини й надалі вживатимуть дієвих заходів до збереження матеріальної бази місць несвободи. Адже описані вище злочинні дії зводять нанівець виховну профілактичну роботу з засудженими та ставлять під загрозу сам факт існування виправних центрів в системі виконання покарань.Довідково:
Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою, – караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here