ТРЕБА ДОКЛАСТИ МАКСИМУМ ЗУСИЛЬ, ЩОБ ЗА МІСЯЦЬ-ПІВТОРА ЗАВЕРШИТИ УСІ РЕМОНТНІ І БУДІВЕЛЬНІ РОБОТИ НА ДОРОГАХ ОБЛАСТІ

0
1777
views
Питанню ремонту і будівництва доріг на території області значну увагу приділив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щотижневій апаратній нараді.

– Хід ремонтних і будівельних робіт на дорогах області регулюється погодними умовами і календарним планом на рік. Ми вже неодноразово говорили, що час не чекає, треба розробляти якісні плани виконання робіт та активно працювати, щоб відповідні завдання були виконані на сто відсотків, – підкреслив голова облдержадміністрації.
Сергій Кузьменко нагадав, що минулого тижня побував на кількох відрізках доріг області, де тривають ремонтні і будівельні роботи, ознайомився із ходом їх виконання та рівнем готовності. Очільник облдержадміністрації звернувся до будівельників, керівників підрядних організацій та керівництва Служби автодоріг області:
– Треба докласти максимум зусиль, щоб за місяць-півтора сприятливих погодних умов ми завершили будівництво і шляхопроводів, і відрізка нової дороги. У нас є також чимало проектів у різних районах як місцевого, так і державного значення. Хочу, щоб будівельники ефективно працювали, своєчасно освоювали кошти, що надала держава та органи місцевого самоврядування (а ми маємо цього року 255 мільйонів гривень на дороги, виділених з місцевих бюджетів). Ці роботи мають бути виконані в повному обсязі.
Сергій Кузьменко наголосив, що з державного бюджету і надалі виділятимуть значні суми коштів для того, щоб дороги в Україні змінювалися на краще.
– Якщо в 2015 році ми мали всього 90 мільйонів гривень на все дорожнє господарство області і їх вистачало лише на нанесення розмітки, латання ям та утримання узбіч, то в 2016 році ми освоїли вже більше 300 мільйонів гривень, що дало можливість розпочати ремонтні та будівельні роботи. Цього року ми маємо 700 мільйонів гривень і амбітні завдання: і ремонтуємо, і будуємо нові дороги.
У найближчому майбутньому заплановано передати певні дороги, які утримувалися державою, на утримання областям. Сергій Кузьменко зазначив, що буде передано і відповідний фінансовий ресурс – почне діяти спеціальний фонд. Це має суттєво вплинути на покращення якості доріг, на позитивну динаміку.
Джерело: http://www.kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/main.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here