ФЕСТИВАЛЬ ІННОВАЦІЙ: У КОНКУРСІ СТАРТАПІВ ПЕРЕМОГЛИ МІНІАТЮРНИЙ ГЕЙМПАД ТА ІНТЕРАКТИВНІ ЕКСКУРСІЇ. ПРИЗ ГЛЯДАЦЬКИХ СИМПАТІЙ – СВІТЛОДІОДНА МАСКА ДЛЯ ОМОЛОДЖЕННЯ ШКІРИ

0
1736
views

Мініатюрний геймпад, корисні десерти, інтерактивні нічні екскурсії – ці та інші проекти перемогли в конкурсах стартапів, що пройшли в межах Всеукраїнського фестивалю інновацій. Захід був організований Міністерством освіти і науки разом з КНУ ім. Шевченка та Науковим парком КНУ.

Загалом на конкурс було подано понад сто заявок від вишів з усієї країни. Проекти оцінювали у двох номінаціях: в сфері економічних та соціальних інновацій. Учасники мали змогу представити свої розробки на demo-майданчику, де також можна було ознайомитися з переможцями минулорічного фестивалю, розробками, що вже довели свою успішність.

За результатами оцінок журі та голосування у соціальних мережах переможцями стали:

у номінації «Економічно спрямовані інновації»

І місце – PLAYSTICK – мініатюрний геймпад для смартфонів та планшетів;

ІІ місце – технологія виробництва корисних десертів «PANNA COTTA JUICEBUBBLES»;

ІІІ місце – повнофункціональний човен для відпочинку на воді AUTOBOAT;

Приз глядацьких симпатій – світлодіодна маска для омолодження шкіри ULTIMATEMASK.

у номінації «Соціально спрямовані інновації»

І місце-інтерактивні нічні екскурсії NIGHTSTORIES;

ІІ місце-дитячі розвиваючі кубики CUBOMANIA;

ІІІ місце – застосування технологій 3D-друку та віртуалізації у навчанні 3D-SCHOOL.

Переможці отримали цінні призи від спонсорів, менторську допомогу в розвитку та становленні їх проектів, можливість представити розробки на Міжнародному форумі «Innovation Market» (21-24 листопада) та супер-призи – 25тис гривень.

Уже травні 2018 року МОН планує проведення наступного Всеукраїнського фестивалю інновацій, докладну інформацію про який буде розміщено на сайті МОН. На ньому також можна буде представити нові проекти та розробки для участі у конкурсі.

Нагадуємо, що під час фестивалю також було проведено конференцію «Проблеми нормативно-правового забезпечення інноваційної діяльності та шляхи їх вирішення» (тези можна переглянути тут http://bit.ly/2xSLO3Z) та конференцію молодих учених та студентів з проблем інтелектуальної власності «Законодавство України у сфері інтелектуальної власності та його правозастосування: національні, європейські та міжнародні виміри».

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here