ГУРТ “ОФІЦЕРИ” – ЖИТТЯ ІЗ МУЗИКОЮ В СЕРЦІ

0
1935
views

Профспілковий відомчий вокально-інструментальний колектив (перший і досі єдиний в Україні) був заснований у 2012 році за ініціативи голови Профспілки атестованих працівників ОВС у Кіровоградській області Валерія Шевчука та ще кількох представників організації.

За понад 5 років існування гурт пройшов етапи становлення, зміцнів і продовжує свою успішну діяльність.

Валерій Петрович пригадує, як виникла ідея створити такий ансамбль:

«Ми вирішили спробувати власними силами організувати дозвілля наших працівників і ветеранів та їхніх родин. Залучити до цієї справи діючих правоохоронців і тих, що вже перебувають на заслуженому відпочинку, членів Профспілки, які мають відповідні здібності, освіту чи просто захоплюються музикою.

Дебют колективу відбувся за кілька місяців від дня заснування. Перший виступ був надзвичайно відповідальним і хвилюючим. Та за оплесками глядачів, їх схвальними відгуками стало зрозуміло, що наші зусилля витрачено недаремно, варто продовжувати.»

Спочатку ансамбль брав участь лише в урочистостях у стінах відомства, та згодом почав отримувати запрошення щодо виступів у навчальних закладах, на загальноміських і районних заходах, в окремих трудових колективах із нагоди професійних свят.

За час існування у складі колективу відбулися деякі зміни, втім люди, які стояли біля його витоків, і зараз «у строю». Нині гурт налічує двох гітаристів, двох клавішників, барабанщика та 4 вокалістів. Традиційно, колектив збирається на репетиції двічі на тиждень. Звісно, враховуючи специфіку роботи поліцейських, не завжди вдається чітко дотримуватися графіку, та інші учасники з розумінням ставляться до особливостей професії колег по гурту.

«У своєму репертуарі колектив має естрадні та інструментальні композиції, та разом із тим чимало уваги приділяє пісням патріотичного спрямування. Зараз вони є особливо актуальними», – запевняє Валерій Шевчук.

За кілька років «Офіцери» випробували себе на різноманітних концертних майданчиках, у тому числі і в зоні проведення антитерористичної операції. У 2015 на прохання керівництва 3-го полку спеціального призначення виступали до Дня десантника перед віськовослужбовцями у Червоногвардійську Донецької області. Також піднімали бойовий дух військових, що проходили підготовчі збори у Канатово перед відрядженням на Схід країни.

У жовтні поточного року у колективу знову запланований виїзд до зони АТО. «Офіцери» влаштують концерт для поліцейських та нацгвардійців із Кіровоградщини, які зараз несуть службу, захищаючи кордони держави.

Учасники гурту зізнаються, що не залишаються без підтримки з боку керівництва поліції області, за сприяння якого вдалося оновити необхідне звукове обладнання і музичні інструменти.

Також «Офіцери» поділилися ще однією приємною звісткою – у цьому році в їх репертуарі з’явилися авторські пісні. Поки що дві, але на досягнутому зупинятися не збираються. Гурт прагне охопити своєю творчістю якомога більше вікових категорій глядачів, йти у ногу з часом, бути цікавим як для молоді, так і старшого покоління. Головне – залишатися вірними музиці, мати можливість ділитися частинкою своєї душі з оточуючими, дарувати іншим натхнення і радість.

 Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

https://kg.npu.gov.ua/uk/publish/article/175339

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here