ПІД ЧАС АУКЦІОНІВ НА КІРОВОГРАДЩИНІ ВАРТІСТЬ ОРЕНДИ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ЗРОСЛА ДО МАЙЖЕ 150 ВІДСОТКІВ

0
1730
views
Упродовж вересня 2017 року аграрії Кіровоградщини придбали права оренди на 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Відповідні торги були проведені в Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Це земельні ділянки в Новгородківському, Новоархангельському, Голованівському, Олександрійському та Гайворонському районах. Їх загальна площа склала 154 гектари. Використовуватися вони будуть для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
Завдяки земельним торгам до бюджетів сільських рад Кіровоградщини щорічно надходитиме 1,2 млн. гривень.
Найдорожче під час торгів продані права оренди на земельні ділянки в адміністративних межах Соломіївської сільської ради Гайворонського району:
– площею майже 20,8 га, де стартова ціна піднялася до 148,96% від нормативної грошової оцінки;
– площею 17,1 га в адміністративних, де стартова ціна піднялася до 128,24%.
Цей факт є позитивним, адже стимулюватиме зростання надходжень до місцевих бюджетів від передачі держземель в оренду. Дані кошти громади зуміють використовувати на розвиток власних територій.
Довідково.
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».
Прес-служба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here