ХУДОЖНЯ ВИСТАВКА «ДЛЯ ТИХ, КОГО ЛЮБИМО…»

0
1974
views

Напередодні Дня художника, який відзначається в другу неділю жовтня, у Кропивницькому, в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна була презентована виставка творів відомих кропивницьких митців: члена Національної Спілки художників України Юрія Вінтенка та його дружини Галини Ярової-Вінтенко «Для тих, кого любимо…».

Виставка організована в рамках започаткованого музеєм мистецького проекту серії художніх виставок «В майстерні художника», який має на меті популяризацію творчості художників-земляків і передбачає влаштування персональних виставок та видання каталогів з мистецтвознавчими статтями про митців, їх роздумами про образотворче мистецтво та власну майстерню, репродукціями творів, які яскраво відображають творчі пошуки.

Вінтенко Юрій Борисович – випускник Кримського державного художнього училища ім. М.С.Самокиша, учасник обласних та всеукраїнських художніх виставок, в творчості надає перевагу реалістичній манері живопису, мистецьким жанрам – пейзажу і натюрморту.

Ярова-Вінтенко Галина Григорівна закінчила Загорський художньо-промисловий технікум, працює в галузі живопису та декоративного мистецтва, улюблений жанр – натюрморт з квітами.

Юрій Вінтенко та Галина Ярова-Вінтенко активно займаються викладацькою роботою, вже багато років успішно працюють в дитячій школі мистецтв. Їх вихованці неодноразово ставали лауреатами та дипломантами всеукраїнських та зарубіжних конкурсів дитячої творчості, багато з них продовжують оволодівати професією художника в мистецьких навчальних закладах.

На представленій у музеї виставці експонується понад сімдесят живописних та графічних творів, написаних художниками в різні роки, починаючи від другої половини 1970-х і до сьогодення. Це – і портрет митця з дружиною-музою, і ліричні краєвиди рідного краю та мистецького Седнєва, що на Чернігівщині, і численні натюрморти з барвистими квітами та предметами творчої праці художника.

З вернісажем митців привітали заступник начальника відділу культури та туризму міської ради Неля Чорна, голова обласної організації Національної Спілки художників України Андрій Хворост, заслужений журналіст України Броніслав Куманський, завуч дитячої школи мистецтв Жанна Лапіна, музейники, художники, викладачі, учні і просто шанувальники їх творчості. А музичним подарунком для всіх присутніх став виступ викладачів дитячої школи мистецтв. По завершенні урочистостей Юрій Вінтенко та його дружина Галина з задоволенням підписували каталоги всім, хто завітав на їх виставку, власне тим, кого вони люблять…

Чернова Віта, директор художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here