«Я МАЮ ПРАВО!» – ТЕМА ЗУСТРІЧІ ФАХІВЦІВ ОБЛАСНОГО УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ ЗІ СТУДЕНТАМИ

0
1947
views

Сьогодні, 11 жовтня, у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» у Кропивницькому розпочався цикл зустрічей фахівців обласного управління юстиції зі студентами, які здобувають в місцевих вищих навчальних закладах освіту за юридичними спеціальностями.

Першими в правовому діалозі взяли участь старшокурсники Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В.Винниченка.

У рамках зустрічі студенти отримали можливість дізнатися від керівництва обласної юстиції про вакансії в органах державної виконавчої служби, введення інституту приватного виконавця, реалізацію нових і зручних послуг у галузі державної реєстрації. Однак, ключовою темою зустрічі була презентація загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

«Із прикрістю доводиться констатувати той факт, що значна частина громадян практично не знає своїх прав, саме тому проведення правороз’яснювальної роботи серед населення є надзвичайно важливим моментом для фахівців юстиції. Зокрема про це свідчить і запровадження загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який складається з трьох етапів: захисту прав у сфері правосуддя, захисту прав власності та боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Окрім нього, перед студентами виступив заступник начальника з питань державної реєстрації Олег Потьомкін, який розповів студентам про знищення монополії у сфері державної реєстрації, створення оперативних антирейдерських штабів, організацію мобільних точок доступу громадян до безоплатної правової допомоги й реалізацію нових сервісів і послуг Мін’юсту на Кіровоградщині.

Загалом захід мав комплексний і правороз’яснювальний формат, завдяки чому студенти-правовики змогли вдосконалити набуті під час навчання теоретичні навики й отримати нові знання від юристів-практиків.

Джерело: http://www.krjust.gov.ua/news/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here