ДЛЯ ОЛІ — КВІТИ, ДЛЯ «ЕКОБЕЗПЕКИ» — ЗЕМЛЮ

0
1870
views

Чергове засідання  дев’ятої сесії Кіровоградської  міської ради  почалося з приємного моменту. Міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов вручили Ользі Свідерській, легендарній спортсменці, атрибути почесного громадянина міста Кропивницький. Її батькам та тренеру висловили глибоку вдячність за виховання чемпіонки та чудової людини.

За збереження каштанів біля пам’ятника сівалці «Ельворті» по вулиці Євгена Чикаленка виступила активістка Надія Паливода, заявивши, що  цим керівництво підприємства позбавляє місто необхідного йому кисню. Її виступу передували  акції під підприємством та міською радою. Коментуючи  ситуацію, начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко звернув увагу, що обстеження дерев на цій території комунальники проводили спільно з екологами. За його результатом був складений відповідний акт про те, що каштани хворі. Натомість підприємство відповідно до проекту благоустрою висадить туї і берези, а незабаром дерева даватимуть необхідний кисень.

Коментуючи зміни у міському бюджеті, начальник  фінансового управління міської ради Любов Бочкова зазначила, що його дохідна частина збільшилася у 2017 році на 43 мільйони гривень. Міська рада внесла корективи до рішення про міський бюджет і розподілила додаткові надходження. Питання виділення ділянки по вулиці Аджамській для будівництва сміттєпереробного заводу розділило думки депутатів. Його внесли до порядку денного, але згодом прибрали, оскільки питання не було опубліковане за 20 днів та потребувало додаткових пояснень. Пізніше за пропозицією депутатів його внесли на розгляд з голосу, але воно не отримало підтримки. Відразу знайти консенсусу  між депутатами не вдалося. Їх хвилювало походження фірми, що планує будувати підприємство, та питання екологічної безпеки. І тільки після годинної перерви і з другої спроби вони проголосували за надання ділянки.

Інвестором проекту виступає норвезька компанія Tehnix, посередником якої в нашому місті є ТОВ «ЕКОБЕЗПЕКА-К». Ділянку розміром 10 га надали в оренду на 25 років. Вона розташовується на вулиці Аджамській, де влітку виявили радіоактивні відходи. У свою чергу Павло Лісниченко, представник центру медіарозслідувань «Прозоро», обіцяв у судовому порядку оскаржувати це рішення, оскільки проект не було опубліковано у визначені строки.

Світлана КОСТЕНКО

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here