СВЯТО НА КРОВІ

0
1799
views

Днями Олександрійський міськрайонний суд виніс вирок 42-річному мешканцю села Войнівки того ж району, oбвинуваченoму  у вбивстві двох рідних йому людей – своєї матері та брата. Решту свого життя чоловік проведе за гратами, адже має дуже суворе покарання – довічне позбавлення волі.

Сталося це у День захисника Вітчизни у 2012 році, коли родина із села Войнівки зібралася за святковим столом. Мати, двоє синів та дружина одного з них навіть і припустити не могли, чим закінчиться це застілля.

Хлопці добряче хильнули. Через що виникла сварка між братами, тепер уже ніхто й не скаже. Але старший наче оскаженів, і під його гарячу руку попалося нещасне цуценя, яке, на своє горе, зайшло погрітися в хату. Молода жінка спробувала захистити маленьку тваринку, але й сама відчула на собі важку руку чоловіка. Далі – більше. Розлючений і підігрітий спиртним чолов’яга вже не міг зупинитися. Узявши палицю, увірвався до кімнати брата і почав його бити. Захистити сина кинулася мати. Та дісталося і їй. Обоє втратили свідомість, але катові це здавалося замало. За свідченням його дружини, чоловік кілька разів повертався до кімнати, щоб добити своїх жертв.

Коли лють згасла, він усвідомив, що накоїв, тож єдиним виходом для нього залишалося втекти якнайдалі. Для втечі були потрібні гроші, 500 гривень убивця знайшов у кишені вже мертвого брата. Чоловік намагався знищити сліди злочину, прихопив документи, телефони загиблих та сімейні фотографії. Далі, примусивши дружину сісти в автомобіль, що теж належав його братові,  виїхав геть із села. Шлях злочинця лежав у бік кордону сусідньої Молдови. Він не знав, що його вже розшукує міліція як підозрюваного у вбивстві матері і рідного брата.

На кордоні з Молдовою при спробі його перетнути убивцю затримали.

Під час слідства, яке тривало майже п’ять років, він уперто не визнавав своє провини, постійно змінював свідчення. Щоб встановити істину, суду довелося опитати майже десяток свідків та вивчити чимало доказів.

Після п’ятирічного судового розгляду кримінального провадження Олександрійським міськрайонним судом постановлено обвинувальний вирок за п.1 ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох осіб) Кримінального кодексу України, а ще – у крадіжці та незаконному заволодінні транспортом.  Судом підтримано позицію державного обвинувача та призначено максимальну міру покарання – довічне позбавлення волі.

Вирoк суду ще не набрав закoнної сили та мoже бути oскаржений в апеляційній інстанції. Але є сумнів, що там цей вирок зміниться,  як і може змінитися той, хто підняв руку на рідних людей.

СВІТЛАНА КОСТЕНКО

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here