У КРОПИВНИЦЬКОМУ УРОЧИСТО ВІДКРИЛИ VІIІ МІЖНАРОДНИЙ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

0
1828
views
В обласному центрі на базі НВО «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І ступеня «Гармонія» – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання «Контакт» відбулося урочисте відкриття VІIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Зазначений конкурс спрямовано на вшанування Великого Кобзаря, піднесення престижу української мови і літератури, виховання в його учасників гордості за свій народ та свою країну. Участь у конкурсі – це можливість виявити свій хист до літературної творчості.
На свято відкриття завітали вчителі української мови та літератури навчальних закладів області, члени журі та оргкомітету конкурсу, представники управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, науково-педагогічні працівники комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», студенти та викладачі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
Кіровоградщина здавна славиться своїми літературними традиціями. Гордість нашого краю – 14 видатних земляків, які стали лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка. Серед них, зокрема, Василь Козаченко, Володимир Базилевський, Григорій Гусейнов, Дмитро Іванов.
Відкрила VІIІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Лідія Шатна.
За інформацією веб-сайту управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА
http://www.kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/2017/12101702.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here