ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР ПРОІНСПЕКТУВАВ ХІД ДОРОЖНІХ РОБІТ НА ТРАСІ “КИЇВ-ЗНАМ’ЯНКА”

0
1755
views
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман здійснив обліт та проінспектував хід виконання дорожніх робіт на трасі загального користування «Київ – Знам’янка», яка з’єднує центральні області України.

Глава Уряду, зокрема, перевірив стан дорожнього полотна на ділянках найбільш інтенсивного руху по всій протяжності траси, а також відвідав реконструкцію мосту через річку Дніпро в Черкасах і дамби на ділянці Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань.
У ході поїздки Глава Уряду відзначив, що заплановані дорожні роботи ведуться якісно і виконуються в означені терміни. Фінансова складова також забезпечена. Цього року «дорожній» бюджет становить понад 30 млрд. грн., а наступного року, з урахуванням запуску Дорожного фонду, він зросте до 44-45 млрд. грн. Окрім того, як підкреслив Володимир Гройсман, значні ресурси передані на місця завдяки реформі децентралізації.
Разом з тим, Прем’єр-міністр звернув увагу на те, що проекти дорожніх робіт мають не тільки враховувати транспортні потреби регіонів, а й пропонувати комплексні рішення, направлені на зменшення незручностей для мешканців територій, де ведуться роботи. У цьому контексті Глава Уряду закликав представників органів місцевого самоврядування більш уважно й відповідально дослухатися до громадян під час формування дорожніх планів та виконання робіт.
Доцільно також, на думку Володимира Гройсмана, прискорити виконання робіт там, де для цього є всі можливості – аби вже до кінця року та до настання холодів здати в експлуатацію об’єкти.
«Для мене було надзвичайно важливо підняти будівництво доріг. І ми його підняли. Але радянську погоню за тисячами кілометрів ми робити не будемо. Ми будемо якісно класти асфальт у тих погодних умовах, які дозволять нам це зробити, – сказав Глава Уряду. – Наразі ми формуємо план робіт на наступний рік. І ключовим орієнтиром для нас буде не витрачання коштів, а ефективне їх використання – щоб українці їздили нормальними дорогами».

Джерело: http://www.kr-admin.gov.ua/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here