ЧОМУ ДП «КІРОВОГРАДТЕПЛО» ВТРАЧАЄ АБОНЕНТІВ?

0
455
views

Середньомісячна норма споживання теплової енергії у теплогенеруючого підприємства ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» підвищалася із 0,0247 Гкал/м.кв. до 0,02548 Гкал./м.кв. 

Нову норму споживання терміном на 5 років для опалювальної площі населення затвердив виконавчий комітет міської ради Кропивницького на своєму засіданні 12 жовтня.

– Підвищення норми споживання викликане, у першу чергу, зменшенням загальної опалювальної площі, яку обслуговує підприємство, – відзначив начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко. – Кількість абонентів ДП «Кіровоградтепло» скоротилася на 3911 одиниць, відповідно загальна житлова площа теж зменшилася на 150,5 тисяч квадратних метрів.

Одночасно, економісти теплового підприємства перерахували розмір тарифів на свої послуги і подали їх на затвердження до виконавчого комітету міської ради. Відповідно до розрахунків і коригування після перевірки фахівцями управління економіки міської ради, вартість теплопостачання для користувачів послугами ДП «Кіровогратепло» пропонується встановити для населення у будинках з тепловими лічильниками – 1604,79 грн/Гкал. (зростання складає 12,7%), у будинках без приладів обліку – 40,89 грн/м.кв. (зростання 18,9%), для бюджетних організацій – 1811,12 грн/Гкал (зростання 38,7%), інших споживачів – 1811,12 (зростання 9%).

На рівень тарифу вплинули зростання ціни на природний газ для бюджетних установ (61%), електроенергію (27%), мінімальної заробітної плати (15%) та інших складових тарифу.

Члени виконкому емоційно взяли участь в обговоренні проекту рішення про встановлення ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання і за підсумком не підтримали його.

– Питання тарифів жодним чином не можна переводити у політичну площину, – наголосив міський голова Андрій Райкович. – Це економічне питання і його необхідно розглядати саме з таких позицій. Управлінню економіки, головному управлінню ЖКГ, керівництву теплогенеруючого підприємства необхідно ще раз перевірити обґрунтування, розрахунки, та попрацювати спільно з членами виконкому.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here