ЗДОБУТКИ УКРОБОРОНПРОМУ НА МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА-2017»

0
822
views
Мобільний мінометний комплекс “Барс-8ММК”, який розроблений ДП “Укроборонсервіс”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, продемонстрував свої можливості на міжнародній виставці “Зброя та Безпека-2017”.

“Барс-8ММК”, який оснащений 120-мм мінометом, призначений для підтримки вогнем наземних підрозділів в умовах сучасної маневрової війни. Для приведення комплексу у бойовий стан із похідного, необхідно лише 30 секунд, а покинути позицію можливо всього за 20 секунд після останнього пострілу.

Під час виставки була продемонстрована всі складові роботи комплексу, які зафільмувала прес-служба ДК “Укроборонпрому”.

Саме мобільність та оперативності ведення вогню є найголовнішою умовою для ефективних бойових дій в умовах сучасної контр-батарейної боротьби, коли необхідно покинути позицію ще до нанесення ворогом вогневого удару у відповідь.

“Барс-8ММК” інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою, коли розрахунок мобільного мінометного комплексу отримує точні координати ворога у режимі реального часу. Така інформація може одночасно поступати від дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Це дозволяє бійцям висунутись на рубіж відкриття вогню, нанести вогневий удар по точним координатам та за лічені хвилини покинути позицію.

Нагадаємо, що міжнародна спеціалізована виставка “Зброя та Безпека-2017” проходить 10-13 жовтня у Міжнародному Виставковому Центрі, який знаходиться на Броварському проспекті, 15.

Варто зазначити, що одночасно зі “Зброєю та Безпекою”, у столиці США – Вашингтоні проходить глобальна міжнародна виставка Association of the US Army (AUSA), на якій ДК “Укроборонпром” вперше представляє передові розробки українського оборонно-промислового комплексу. Участь “Укроборонпрому” у цій виставці є черговим етапом у справі інтеграції української “оборонки” до євроатлантичних структур та відкритого міжнародного співробітництва.

Джерело: http://ukroboronprom.com.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here