НА КІРОВОГРАДЩИНІ ЦЬОГОРІЧ ЗДОБУЛИ НОВУ ПРОФЕСІЮ ПОНАД 80 ГРОМАДЯН З ІНВАЛІДНІСТЮ

0
358
views

Для того, аби підвищити рівень конкурентоспроможності громадян з інвалідністю на ринку праці, центри зайнятості області організовують професійне навчання, враховуючи при цьому потреби ринку праці, вимоги індивідуальної програми реабілітації інвалідів та їхні побажання.

Цьогоріч за направленням центрів зайнятості Кіровоградської області 83 особи з особливими потребами проходили професійне навчання з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації

Серед професій, які здобували ці громадяни: звукооператор, адміністратор, машиніст-обхідник з турбінного устаткування, бухгалтер, менеджер, товарознавець, слюсар з механоскладальних робіт, укладальник-пакувальник, швачка, секретар-друкарка, кухар, електрогазозварник, молодша медична сестра, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, продавець-консультант та ін.

Слід зазначити, що професійне навчання здійснюється як на базі професійно-технічних, вищих навчальних закладів області, так інших регіонів. За груповою формою в навчальних закладах проходили навчання 18 осіб, з них –  1 особа в Дніпропетровському ЦПТО за напрямом «Основи охорони праці та правове регулювання взаємовідносин у сільському господарстві».

Тож, шляхом організації професійного навчання безробітних громадян, які мають інвалідність, служба зайнятості ефективно вирішує проблеми їхнього соціального захисту, повертаючи їх до активної трудової діяльності.

В. Бернікова, начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here