ПОВЕРНЕННЯ ДО МИРНОГО ЖИТТЯ: У КРОПИВНИЦЬКОМУ ОБГОВОРИЛИ ШЛЯХИ РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

0
1500
views

Війна залишає слід на кожному, хто хоча б день брав участь у бойових діях. Повертаючись додому, кожна людина може опинитися в ситуації, коли потребуватиме додаткової медичної та психологічної допомоги.

Необхідність розв’язання проблем реабілітації учасників АТО нині є одним з найбільш значущих питань, якому приділяється значна увага у нашому суспільстві.

Саме тому, сьогодні у Кропивницькому інституті Приватного вищого навчального закладу «Університет сучасних знань» відбулось засідання круглого столу на тему: «Шляхи соціально-психологічної реабілітації військовослужбовців АТО». У заході узяли участь фахівці Кіровоградського обласного центру зайнятості, представники обласної організації Товариства «Знання» України, обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану і обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Кіровоградського обласного госпіталю, Центру ресоціалізації військових «Коловорот» та Центру медико-психологічної реабілітації КОМ-ПАС, а також викладачі Кропивницького інституту Приватного вищого навчального закладу «Університет сучасних знань» і Центральноукраїнського державного педагогічного університету.

У своєму вступному слові, голова оргкомітету круглого столу, доктор педагогічних наук, професор Ігор Добрянський розповів про багатогранність завдань соціально-психологічної реабілітації ветеранів АТО.

Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості,  наголосив на тому, що психологічна реабілітація військовослужбовців наразі є особливо актуальною: «Частина учасників АТО, які зареєстровані у центрах зайнятості області, внаслідок різних причин, не можуть чи не бажають приступити до роботи. Зважаючи на це, існує нагальна потреба у наданні психологічної допомоги із залученням фахівців-психологів».

За результатами засідання круглого столу,  представники обласного центру зайнятості та Центру ресоціалізації військових «Коловорот» домовилися про організацію спільних заходів для учасників АТО, що проводитимуться в Інформаційно-консультаційному центрі обласного центру зайнятості.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here