В ОБЛАСТІ ПРОХОДЯТЬ ЗАХОДИ ПО ПОПЕРЕДЖЕННЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ В РАМКАХ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ

0
2175
views

Нещодавно, у смт Петрове, у рамках впровадження на території Кіровоградської області проекту ОБСЄ «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні, в Кіровоградській області» для держслужбовців району відбувся одноденний тренінг.

Ініціатор проекту: управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації.

Тренінг відбувався у офісі громадської організації «Молода Петрівщина». Модераторами заходу стали тренери обласної інформаційної служби з актуальних питань жіноцтва (ОЖІС) Наталія Калашникова і Валентин Боровиков.

У тренінгу взяли участь спеціалісти  районного центру зайнятості, працівники сільських рад району, працівники центральної районної лікарні, районної бібліотеки, відділу освіти, соціальних служб, а також представники районного відділу Національної поліції України у Кіровоградській області та ЗМІ.

Під час тренінгових занять досить детально були розглянуті питання щодо ідентифікації і надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми та взаємодії між державними структурами – суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Чимало уваги приділялося практичним завданням і вправам. Було обговорено проблемні питання, які найчастіше виникають при оформленні процедури ідентифікації громадян, які постраждали від торгівлі людьми, а також способи запобігання проявам випадків сучасного рабства.

Учасники тренінгу визначили відмінності між поняттями «постраждалий» та «потерпілий» внаслідок торгівлі людьми.

Крім того, учасники семінару переглянули слайд-шоу, які репрезентували тему рабства й експлуатації праці у сучасному суспільстві. У контексті обговорення даного сюжету, кожен мав змогу висловити власні думки стосовно наслідків зовнішньої нелегальної трудової міграції й переваг офіційної зайнятості та отримати відповіді на питання, які стосуються попередження торгівлі людьми та легального працевлаштування.

 Т.Біденко, провідний фахівець Петрівського РЦЗ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here