НОВІ ВЕЛИКОМІСНІ ПАСАЖИРСЬКІ АВТОБУСИ ВИЙДУТЬ НА МАРШРУТИ У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВЖЕ НАСТУПНОГО ТИЖНЯ

0
860
views

Про це повідомили начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Олександр Вергун та та директор комунального пiдприємства “Електротранс” Олександр Луценко під час прес-конференції у міській раді сьогодні, 17 жовтня.

За словами Олександра Вергуна, 19 автобусів вже мають державні знаки, пройшли діагностику, зареєстровані, застраховані та готові виїжджати на затверджені маршрути.

– Аукціон по закупці дизельного палива вже відбувся, – повідомив Олександр Вергун. – Якщо до 18 жовтня процедура закупівлі не буде оскаржена, з 19 жовтня укладатимуться договори на його поставку.

Як повідомив начальник управління, останній 20 автобус з технічних причин наразі знаходиться у Києві. Але найближчим часом транспортний засіб має прибути до обласного центру.

Проїзд у нових автобусах коштуватиме 4 гривні, але ця вартість попередня і діятиме вона до 15 грудня. Така ситуація з ціною на квиток складається через неактуальність даних щодо пасажиропотоку на маршрутах, які не обслуговувалися з 2014 року. Тому протягом цього періоду додатково вивчатиметься пасажиропотік по всім напрямкам курсування нових автобусів.

Директор КП “Електротранс” Олександр Луценко повідомив, що у нових великогабаритних автобусах діятиме система проїзного квитка, який можна буде придбати у кондуктора.

– Заявлена вартість студентського чи учнівського проїзного квитка — 100 грн, громадянського — 250 грн, – зазначив Олександр Луценко. – Але на прохання мешканців ціна на студентський та учнівський квиток може бути знижена на 20 — 25 грн, а громадянського — на 50 грн. Відповідний проект рішення буде подано на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Також керівник «Електротрансу» наголосив, що нові автобуси будуть обладнані Wi-Fi, матимуть GPS-навігацію, яка стане доступною для перегляду на “Easy way”. Як і нові тролейбуси, міські великогабаритні автобуси будуть доступними для людей з обмеженими можливостями.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here