РИНОК ПРАЦІ КІРОВОГРАДЩИНИ МОВОЮ ЦИФР

0
1791
views

Ситуація на ринку праці Кіровоградської області характеризується постійним попитом на фахівців (7,8%), на працівників сфери торгівлі і послуг (9,4%), та на кваліфікованих робітників з інструментом (24,7%) та на робітників з обслуговування, експлуатації і контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування і машин (24,9%).

Станом на 01 жовтня 2017 року в центрах зайнятості області було зареєстровано 12,3 тис. безробітних громадян, з яких 60,2% складали жінки, 35,6% – молодь віком до 35 років, 41,8% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, майже кожен другий безробітний належав до сільських мешканців.

У січні-вересні 2017 року статус безробітного мали 35,9 тис. осіб, з них отримали статус безробітного безпосередньо в вересні 1,9 тис. осіб.

За сприяння служби зайнятості у січні-вересні поточного року міськрайонними та районними центрами зайнятості працевлаштовано 12,6 тис. безробітних громадян. Рівень працевлаштування безробітних громадян становив 35,1%. Також було працевлаштовано 4,0 тис. громадян, які перебували на обліку в центрах зайнятості.

Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру майже 9,1 тис. осіб. Рівень залучення безробітних громадян до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру склав 25,4%.

Проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості 5,4 тис. осіб, рівень охоплення професійним навчанням становив 15,0%.

Станом на 01 жовтня 2017 року кількість вакансій у базі даних центрів зайнятості області становила майже 3,1 тис. од.

У середньому на одну вакансію претендувало 4 особи: серед кваліфікованих робітників з інструментом на одну вакансію претендувала 1 особа, серед професіоналів – 2 особи, серед фахівців – 4 особи, серед робітників з обслуговування технологічного устаткування – 2 особи, серед технічних службовців та працівників торгівлі і сфери послуг – по 8 осіб, серед кваліфікованих робітників сільського господарства – 16 осіб.

Станом на 01 жовтня поточного року майже 8,1 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

За останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України, рівень безробіття населення віком 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці у Кіровоградській області, зменшився з 12,3% (І півріччя 2016 року) до 12,2% (І півріччя 2017 року) економічно активного населення.

Джерело: Кіровоградський обласний центр зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here