ПРОКУРАТУРА ДОМОГЛАСЬ СПРАВЕДЛИВОГО ПОКАРАННЯ ДЛЯ СУДДІ, ОБВИНУВАЧЕНІЙ У ОТРИМАННІ НЕПРАВОМІРНОЇ ВИГОДИ

0
406
views

За результатом належного підтримання публічного обвинувачення процесуальним прокурором Новоукраїнської місцевої прокуратури колишню суддю Савранського районного суду Одеської області, викритій на отриманні валютного хабара, засуджено до 7 років позбавлення волі.

Пред’явлене прокурором обвинувачення підтверджене в повному обсязі. У судовому порядку доведено, що суддя, за пособництва секретаря судового засідання, вимагала та отримала 3700 доларів США неправомірної вигоди за призначення максимально м’якого покарання двом підсудним у справі про незаконний обіг наркотиків.
Вироком Ульяновського районного суду Кіровоградської області суддю визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, будь-яких дій з використанням наданого їй службового становища) Кримінального кодексу України та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна. Крім того, засудженій заборонено протягом 3-ох років займатися діяльністю, пов’язаною і здійсненням функції представника влади та відправленням правосуддя.
В свою чергу її пособницю засуджено до 5 років позбавлення років з конфіскацією всього належного їй майна та позбавленням права протягом року займати посади державної служби.
Вирок на даний час не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.
Варто зазначити, що у вказаному кримінальному провадженні вже було постановлено обвинувальний вирок у січні 2015 року. Проте, суд апеляційної інстанції, зважаючи на порушення процесуальних норм, повернув справу на новий судовий розгляд.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here