У КРОПИВНИЦЬКОМ ТРИВАЮТЬ МАСШТАБНІ РЕМОНТИ ДОРІГ (фото)

0
364
views

У Кропивницькому продовжуються масштабні ремонти дорожнього полотна. Використовуючи сприятливу погоду, дорожники намагаються тримати високі темпи робіт як на транспортних магістралях, так і на внутрішньодворових територіях.

Перевірити хід та якість асфальтування в інспекційну поїздку територією міста відправилися міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов та начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко.

Першим пунктом поїздки стала вулиця Велика Пермська: тут триває комплексний капітальний ремонт дороги. Відповідно до проекту, буде вкладений новий асфальт на проїжджій частині і облаштовані тротуари. Особливу увагу очільник міста звернув на якість матеріалів.

– Головне управління ЖКГ має забезпечити найжорсткіший контроль усих матеріалів, які використовуються при будівництві, – наголосив Андрій Райкович. – Це стосується і бордюрних каменів, і асфальту. Зведена дорога має прослужити людям роками, для цього маємо уважно стежити за якістю на всіх етапах асфальтування.

А от на дорозі, що з’єднує вулиці Нижньоп’ятихатську і Верхньоп’ятихатську, що на селищі Гірничому, асфальт буде встелений вперше. Місцеві мешканці не ховали свого задоволення від перспективи через деякий час користуватися покращеною дорогою.

Дякували люди міській владі і у мікрорайоні Волкова. Тут дорожники працюють над ремонтом пішохідної зони між вулицями Волкова і Пацаєва. Хоч роботи ще тривають, вже вимальовується ще один гарний і ошатний куточок в обласному центрі. До того ж спеціалісти КП «Міськсвітло» відновлюють у цьому місці зовнішнє освітлення: встановлюють стовпи і тягнуть кабель.

– Добре діло ви зробили, як тут стало красиво, – звертається місцева жителька до міського голови і секретаря міської ради. – Дуже просимо, розмістіть світильники повище, щоб хулігани їх не потрощили.

В іншій частині міста, у дворі багатоповерхівки по вулиці Кропивницького, 80 і по провулку Лісному є своя проблема. Необхідно грамотно забезпечити водовідведення дощових вод під час ремонту покриття. Андрій Райкович звернув увагу дорожників на надзвичайну  важливість дотримання усих проектних розрахунків.

І тут люди не знехтували можливістю скористатися присутністю керівництва міста, щоб вирішити нагальні для території питання. Впродовж багатьох років підйом з двору будинку по Кропивницького, 80 до перехрестя вулиць Єгорова і Архангельської, де облаштована кінцева зубинка маршрутних таксі №113, залишається необлаштованим. Дорога тут надзвичайно крута, і під час негоди: дощу чи снігу, піднятися, або спуститися, особливо людям похилого віку дуже проблематично. А ввечері йти страшно, бо відсутнє освітлення.

Андрій Райкович доручив комунальникам терміново облаштувати у цьому місці додаткову опору зі світильником, а під час ремонту внутрішньодворової території знайти можливість покласти бетонні сходи.

   
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Джерело:http://www.kr-rada.gov.ua/news/dorozhniki-maksimalno-vikoristovuyut-spriyatlivu-pogodu-u-kropivnitskom-trivayut-masshtabni-remonti-dorig.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here