У ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ ДОПОМОГЛИ ЗДІЙСНИТИ МРІЮ: НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПЕРЕСЕЛЕНКА ВІДКРИЛА ВЛАСНИЙ БІЗНЕС

0
426
views

Багато з тих, хто був змушений покинути свою малу батьківщину і  починати все  спочатку у іншому, ще чужому місті, обирають для себе підприємницьку діяльність, як основний засіб заробітку. 

Поліна О., мешканка Луганської області, з початком бойових дій,  переїхала до Кіровоградської області. За фахом економіст, має досвід  продавця та оператора комп’ютерного набору. Проте, молода жінка завжди хотіла мати творчу роботу, у якій можна було б реалізувати  свої здібності до малювання.

Це бажання привело Поліну на курси нігтьової естетики. Після закінчення навчання, дівчина почала шукати роботу у салонах краси. За допомогою у  працевлаштуванні звернулася і до Світловодського міськрайонного центру зайнятості. Під час профконсультації Поліна  дізналася про можливість отримати одноразову допомогу по безробіттю для  започаткування підприємницької діяльності.

Зацікавившись можливістю відкрити власну справу, Поліна відвідала семінар «Як розпочати свій бізнес?», отримала фахове консультування з питань оподаткування підприємницької діяльності. Далі на переселенку очікувала кропітка робота над бізнес-планом та його захист, і,  врешті-решт,  мрія жінки здійснилася – вона  відкрила  власний манікюрний кабінет.  Як економіст,  детально розрахувала свою бізнесову стратегію: демократичні ціни, святкові знижки, акції для постійних клієнтів. Крім того, власниця  кабінету планує, за рахунок створення затишної атмосфери з пропозицією безкоштовної  склянки чаю чи кави та індивідуального підходу до кожного відвідувача, створити постійну клієнтську базу.

О. Пипич, начальник відділу активної підтримки безробітних Світловодського міськрайонного центру зайнятості

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here