ХУДОЖНИК-ВОЇН ІГОР ПОПОВИЧ: ПРО МИСТЕЦТВО НА ВІЙНІ

0
1791
views

Цікавий, змістовний, спрямований на патріотичне виховання підростаючого покоління, мистецький захід відбувся у дитячій художній школі ім. О.О.Осмьоркіна.

 

До школи на запрошення науковців однойменного художньо-меморіального музею завітав її випускник –відомий у Кропивницькому художник, засновник нещодавно відкритої галереї «Західна» Ігор Попович, який у 2014 році пішов добровольцем захищати незалежність і територіальну цілісність України, мужньо боронив Донецький аеропорт. І весь цей час, перебуваючи в горнилі військових дій, як справжній митець малював, фіксуючи події та їх творців – воїнів, захисників України.

Оскільки захід проходив напередодні Дня художника та Дня захисника України, Ігор Попович розповів учням та викладачам школи і про своє мистецьке життя – про навчання в Дніпропетровському державному художньому училищі ім. Є.Вучетича, яке закінчив у 1990 році за спеціальністю «художник-оформлювач», про нинішнє вдосконалення своєї освіти на мистецькому факультеті Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка, і про перебування у зоні АТО у складі 93-ї окремої механізованої бригади, з якою пройшов Галіцинівку, Авдіївку, Донецький аеропорт, Піски, Тоненьке.

Особливо емоційно сприйняли діти продемонстровані фотознімки Ігоря Поповича на Сході країни – розмальовані ним на прохання побратимів блокпост та бойова машина, а також стіни аеропорту. Зворушила всіх також історія малюнку, на якому зображений солдат, що спить обійнявши автомат. Художник розповів, що коли він малював, працювали самохідні артилерійські установки, даючи відсіч ворогу, та, не зважаючи на гучну канонаду, боєць не прокидався, втомлений дорогами війни. Цей малюнок став ілюстрацією до збірки віршів юного поета Дениса Бірзула, над оформленням якої Ігор Попович працював на прохання однієї з волонтерських організацій.

Символічним доповненням творчої зустрічі з художником-воїном стала розгорнута пересувна фотовиставка «Революція Гідності. Хроніка подій», присвячена річниці трагічних подій на Майдані в лютому 2014 року. Виставка розповідає про події Майдану очима фоторепортерів Кропивницького. Учні художньої школи зацікавлено знайомилися з представленими світлинами, що зафіксували події сучасної історії нашої держави.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

Усі новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here