ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНЕ УЧИЛИЩЕ №4 У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВІДЗНАЧИЛО СВІЙ 150-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ

2
1738
views

У Кропивницькому, в обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди відзначення 150-річчя одного з найповажніших за віком професійних навчальних закладів України – вищого професійно-технічного училища № 4.

Історія училища розпочалася 15 жовтня 1867 року, коли з ініціативи офіцера, викладача Єлисаветградського кавалерійського училища Миколи Федоровського відкрилося безкоштовне ремісничо-грамотне училище.

На цій базі у 1922 році було створено школу фабрично – заводського учнівства (ФЗУ) по підготовці робітничих кадрів для заводу сільськогосподарських машин “Червона зірка”. Із 1944 по 1991 роки училище реорганізовувалось в ремісниче училище (РУ), міське профтехучилище (МПТУ), середнє профтехучилище (СПТУ).

А вже у добу незалежності, із 1991 року училище реорганізовали у вище професійне училище №4. Сьогодні заклад випускає електрогазозварників, верстатників, електромонтерів, адміністраторів, офісних службовців тощо.

На урочистості завітали студенти та викладачі закладу, випускники минулих років, керівництво міської та обласної влади, представники машинобудівних підприємств ПАТ “Ельворті” та ПАТ “Гідросила”.

Педагогічний та учнівський колектив закладу привітала заступник міського голови Наталія Дзюба. Разом зі щирими словами вітань, вона оголосила Подяки виконавчого комітету та міської ради кращим працівникам училища: Бублику Василю Михайловичу, викладачу предметів професійної підготовки, Лафі Наталії Альфредівні, викладачу інформатики та Ржевському Олександру Володимировичу, майстру виробничого навчання.

Від імені міського голови Андрія Райковича його заступник вручила колективу цінний подарунок -годинник настінний.

– Здобутком 150 річної діяльності училища стало вироблення ряду славних традицій, які дають можливість викладацькому складу, майстрам виробничого навчання своєчасно реагувати на потреби часу, бути готовими самим опановувати передові методи та прийоми, які дають можливість в сучасних конкурентних ринкових умовах високо тримати планку навчального закладу, готувати висококваліфікованих робітників, наділених сучасними компетентностями, яких так потребує промисловість нашої області, – відзначила Наталія Дзюба. – Державний навчальний заклад «Кіровоградське вище професійне училище № 4» на сьогоднішній день має необхідну сучасну матеріально-технічну базу, необхідне навчально-методичне забезпечення, високопрофесійні педагогічні кадри, що дозволяє в повному обсязі вирішувати задачі реалізації змісту і завдань ступеневої професійно-технічної освіти відповідно до вимог державних стандартів.

Гордістю училища є учні – переможці обласних та учасники Всеукраїнських етапів конкурсів фахової майстерності: Дулган Сергій ( «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування; газозварник»), Нестеров Олександр («Слюсар з ремонту автомобілів; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах»); Морозенко Олексій (“Верстатник широкого профілю; оператор верстатів з програмним керуванням”); Побігуць Владислав (“Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах”); Стрихарчук Сергій (“Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах”), Єрмін Алла (“Оператор комп’ютерного набору; секретар керівника (організації, підприємства, установи») та інші.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here