ВОЛОДИМИР ГРОЙСМАН: «ГОЛОВНЕ — ЯКІСТЬ, А НЕ ГОНИТВА ЗА ПЛАНОМ»

0
1789
views

Десятки років мешканці Знам’янки потерпали від перевантаження автодоріг міста, оскільки об’їзної дороги для транзитного транспорту немає. А саме через Знам’янку пролягає багато стратегічно важливих автовузлів.

Та ця проблема нарешті буде вирішена – про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час інспектування ремонту шляху Київ – Знам’янка, що пролягає через три області центральної України. «Приємно зазначити, що нинішнього року буде завершено і об’їзну дорогу Знам’янки. Це означає, що в цій стратегічній точці, де зосереджено багато коридорів, транспортна проблема буде вирішена, як ми і обіцяли», – пояснив він.

Також Прем’єр-міністр пояснив, що бюджетні кошти, які виділяються на ремонт, будівництво та утримання доріг, зростають: цьогоріч на цю сферу було виділено майже 30 мільярдів гривень, а наступного планується розпочати роботу Дорожнього фонду, де обсяг фінансування зросте до 44-45 мільярдів. Нагадаємо: ще у листопаді 2016 року Верховна Рада підтримала закони, які передбачають створення Державного дорожнього фонду України. Цей фонд дозволяє залучити додаткові джерела фінансування для ремонту і утримання доріг, як то кошти від плати за проїзд по платних автомобільних дорогах державного значення, акцизних податків тощо. Саме фінансування доріг в країні з окремого фонду, а не за залишковим принципом дає можливість середнього та дальнього стратегічного планування ремонтів та розвитку. З метою недопущення розбалансування загального фонду держбюджету було прийнято відстрочити набрання чинності відповідного закону про формування Дорожнього фонду з 2017 на 2018 рік і передбачити перехідний період наповнення фонду. Мається на увазі, що він наповнюватиметься за рахунок акцизних податків і ввізного мита.

 

 

Загалом Володимир Гройсман залишився задоволеним якістю і темпами робіт: «Для мене завданням було підняти будівництво доріг – і ми його підняли. Але, як за часів Радянського Союзу, гнатися за тисячами кілометрів ми не будемо. Ми будемо класти асфальт абсолютно якісно і у ті погодні умови, які дозволяють це робити». У свою чергу голова Укравтодору Славомір Новак підтвердив наміри встигнути завершити весь план робіт по Україні: «Ми будемо працювати до кінця і виконаємо те, що обіцяли ще на початку року. Для нас найважливіша річ – розумно використати публічні кошти». Водночас Прем’єр-міністр висловив зауваження: «Важливо, щоб була відповідна якість. Нинішнього року якість набагато краща, ніж це було торік. Я звернув увагу підрядних організацій  на те, що після будівництва дороги  треба одразу наносити розмітку, щоб людям було безпечно їздити. Сподіваюся, що ми це поправимо», – зазначив Володимир Гройсман.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

Фото Ігор Демчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here