ЗНАМ’ЯНЩИНА: ЗАДЛЯ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ

0
2283
views

Які головні компоненти здорового покоління? Спорт, навчання, харчування та лікування. Саме темі здоров’я підростаючого покоління була присвячена вчорашня робоча поїздка голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка в Знам’янський район та райцентр.

У першу чергу голова ОДА відвідав дитяче відділення Знам’янської центральної районної лікарні, в якому головний лікар Ігор Муравський показав нещодавно зроблений капітальний ремонт та оновлені меблі. На стінах замість похмурого синьо-білого кольору яскраві малюнки різних тваринок та мультиплікаційних персонажів, у світлих палатах – зручні ліжка, різнокольорові шафки. Загалом медколектив задоволений змінами, але один з лікарів, потискаючи руку Сергію Кузьменку, висловив надію, що з такими ж досягненнями він приїде наступного разу в пологове відділення – воно, як виявилося, також потребує ремонту.

У Знам’янському районі між балками, лісами та річками розкинулося мальовниче селище Мошорине. Це село славиться своїм земляком – козаком Харківського полку, філософом, поетом Семеном Климовським, автором відомої пісні «Їхав козак за Дунай». І наразі мешканці села демонструють, що громада може вирішити безліч питань – якщо їй не заважати. Так вчора тут відбулося відкриття нового спортивного майданчика із штучним покриттям, побудованого за ініціативою сільського голови Олексія Кондратенка та фінансової підтримки ТОВ «Рос Агро». Вже наступного року тут планують провести ряд районних спортивно-масових заходів, серед яких і ІV розіграш Кубка з міні-футболу до Дня Українського козацтва, – за підтримки першого заступника голови Кіровоградської облради Юрія Гугленка та футбольного клубу «Олександрія».

 

 

 

 

 

 

 

 

Вже наостанок робочого візиту Сергій Кузьменко заглянув і до їдальні опорної школи – адже саме в рамках його ініціативи «Здоров’я наших дітей» особлива увага чиновників та місцевої влади приділяється також оздоровленню та харчуванню в школах, дитсадках та інших закладах області. Директор школи Марія Чекан розповіла, що продукти закуповують у місцевих фермерів та підприємств, які вже завоювали довіру. Щодо самої опорної школи, то тут цьогоріч відремонтовано дах, були закуплені необхідні меблі, комп’ютерна техніка та електроплита в їдальню. Тож голова ОДА подякував громаді Знам’янщини за єдність та завзятість і закликав до подальшої успішної співпраці, не звертаючи уваги на різноманітні популістські заклики.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

Фото Ігор Демчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here