«ОСІННЄ ЛИСТЯ», КОЛОМИЙКИ, ГОПАК ТА ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО

0
1854
views

Минулого тижня в Кіровоградській обласній філармонії відкрився 27-й концертний сезон обласної дитячої філармонії. В гала-концерті взяли участь 20 колективів з 11 районів Кіровоградщини, які визнані кращими в рамках мистецького проекту «Відкриваємо нові таланти».

Як відомо, цей проект діє з 2013 року. Започаткований він обласною філармонією спільно з департаментом культури, туризму та культурної спадщини і управлінням освіти, науки, молоді та
спорту Кіровоградської ОДА. Протягом 2016 – 2017 років у ньому взяли участь понад тисячу дітей зі 101 колективу, за участі яких відбулося 25 концертів у всіх районних центрах і містах Кіровоградщини. І завжди на цих концертах юні глядачі знаходять щось нове, цікаве і захоплююче. Зустріч з мистецтвом завжди дарує їм чарівну і неповторну красу.

Так було і цього разу. Зал філармонії вирував щирими посмішками та емоціями, які після закінчення номерів переходили у тривалі оплески та вигуки «браво!», «молодці!». Усі номери цієї програми були дивовижними, оригінальними, насиченими такою енергетикою, яка не завжди проявляється навіть у дорослих артистів. Але особисто мене вразили виступи Іллі Лапутька з Олександрійської ДМШ (ксилофон, «Чардаш»), Діани Єлисаветської з Онуфріївської ДМШ (саксофон, композиція «Осіннє листя»), ансамблю народних інструментів «Джерельце» Новоархангельського РБДЮТ («Українські коломийки»), Максима Стельмаха зі студії художнього слова Маловисківського РБК («Утоплена», уривок з балади Т.Шевченка), вокального ансамблю «Водограй» Бобринецької районної дитячої школи мистецтв (композиція «Слава Україні!») та аматорського танцювального колективу «Веселка» Знам’янського міського ПК (гопак).

Роман ЛЮБАРСЬКИЙ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here