ЧЕТВЕРТА ФОТОПРИСВЯТА МІСТУ

0
1829
views

Ви пам’ятаєте, якою була площа обласного центру два роки тому? А п’ять, десять? Що відбувалося на ній восени 2008-го, навесні 2011-го або взимку 2013 року? Як призначали побачення «під пальцем» і з якого боку ставили сцену під час концертів.

А от камера фотокореспондента «Народного слова» Ігоря Демчука зафіксувала ці, а також багато інших моментів новітньої історії нашого міста. А як виглядало осердя міста піввіку тому? До 1917 року, опісля та під час фашистської окупації? Фотоінсталяції-колажі, створені провідним науковим співробітником музею О.Осмьоркіна Андрієм Надєждіним, є своєрідним літописом історії центральної площі міста.

Слайд-шоу «Гортаючи фотоальбоми» і виставку світлин Ігоря Демчука можна було побачити у художньо-меморіальному музеї О.Осмьоркіна під час творчої зустрічі з авторами фотовиставки «Центральна площа міста: сторінки літопису» в рамках мистецького проекту «На перехресті вулиць Єлисаветграда-Кіровограда». Проект присвячений Дню міста і проходить вчетверте. До того були «Вулиця Дворцова – минуле і сучасне», «Велика Перспективна – від фортеці Святої Єлизавети до Янгола-охоронця міста», «Від каріатиди до хай-теку. Принади фасадної пластики міста над Інгулом», присвячена 150-річчю художника архітектури Якова Паученка.

Захід вийшов скромним і камерним. Подивитися на світлини можна у музеї. Проте  хотілося б, аби фотолітопис міста побачила якнайбільша кількість людей. Тож, може, варто зробити презентацію у навчальних закладах, на телебаченні, видати фотоальбом? Аби містяни трохи відволіклися від повсякденної  метушні і спинили погляд на красі, яка нас оточує.

Вікторія ШКАБОЙ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here