З 2018 РОКУ ВПРОВАДЖУЄТЬСЯ НОВА МОДЕЛЬ ФІНАНСУВАННЯ ПЕРВИННОЇ ЛАНКИ МЕДДОПОМОГИ

0
1814
views

Цы полсгуи надають сімейні лікарі, терапевти, педіатри. Бюджетні кошти будуть «йти» за пацієнтом – до того лікаря та медзакладу, до якого звернулася за допомогою людина.

Перехід на нову модель фінансування відбуватиметься наступним чином:

Буде створено Національну службу здоров’я (спеціальний орган виконавчої влади), яка перераховуватиме бюджетні кошти медичним закладам та лікарям-ФОПам за надання меддопомоги людям. НСЗУ укладе угоди з УСІМА медичними закладами і гарантує фінансування відповідно до кількості пацієнтів, яким в цих закладах надають допомогу. Фінансування буде проводитись на умовах попередньої оплати.

Людині потрібно буде обрати свого сімейного лікаря, терапевта

, педіатра та підписати з ним угоду на медичне обслуговування. Медзаклад, лікар-ФОП повідомляє НСЗУ про кількість пацієнтів, з якими підписано угоди. НСЗУ перераховує їм кошти за обслуговування громадян згідно з встановленими тарифами.

Фінансування медичної допомоги через НСЗУ забезпечить головне – єдині стандарти надання меддопомоги та рівний доступ до медичних послуг для кожного громадянина, незалежно від прописки. Саме держава гарантуватиме, що кожному громадянину, який звернеться до сімейного лікаря, буде надано допомогу безкоштовно. А лікар гарантовано отримає гроші за свою роботу, згідно з встановленим тарифом, незалежно від того, де він працює – у великому місті чи сільській місцевості.

Фінансування поліклініки, де працює лікар, амбулаторії чи лікаря-ФОПа буде відбуватись з державного бюджету і не залежатиме від фінансової спроможності місцевої громади чи прихильності місцевих чиновників. Воно залежатиме виключно від кількості громадян, яким в медзакладах надали допомогу.

Джерело: https://www.facebook.com/KabminUA/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here