ПРАЦІВНИКАМИ ПОДАТКОВОЇ МІЛІЦІЇ ГУ ДФС У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРИПИНЕНО ДІЯЛЬНІСТЬ ЧЕРГОВОГО „КОНВЕРТАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ”

0
327
views

Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області спільно з працівниками прокуратури області припинено діяльність „конвертаційного центру”, який діяв на території Кіровоградського регіону.

Групою у складі 4 осіб розроблено та впроваджено в діяльність злочинні схеми, основною ціллю яких було ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

В результаті проведених в установленому законом порядку заходів, встановлено, що вказані особи для реалізації свого злочинного умислу використовували підконтрольні їм суб’єкти господарювання. Останні, у свою чергу, надавали послуги з формального відображення руху товарно-матеріальних цінностей, придбаних за кордоном, та оплати за них у безготівковій формі. Реально товар імпортерами та/або виробниками відпускався за готівку на адресу кінцевого споживача або суб’єктів господарювання, які не зареєстровані платниками ПДВ та не потребують супровідних документів, що засвідчують право формування податкового кредиту.

Протягом 2015-2017 років злочинцями проконвертовано близько 50 млн грн, державі завдано збитки у вигляді несплачених податків на мільйони гривень.

В місцях реєстрації підконтрольних злочинцям підприємств вилучено грошових коштів в національній валюті на загальну суму понад 160 тис грн, 5 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерна техніка, фінансова та бухгалтерська документація, чорнові записи та інше. На банківські рахунки субєктів господарювання, які діяли у складі „конвертаційного центру”, накладено арешти, заблоковано близько 100 тис. гривень.

На даний час тривають слідчо-оперативні заходи, направлені на збір доказової бази та встановлення джерел погашення завданих державі збитків.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here