КІРОВОГРАДЩИНА СЕРЕД ПЕРШИХ ОБЛАСТЕЙ, ЩО РОЗПОЧАЛИ ЗАКУПКУ ПОСЛУГ З ЕНЕРГОСЕРВІСУ

0
327
views
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час апаратної наради. “У 2017 році маємо певні успіхи у впровадженні державної політики з енергоефективності. Ми серед тих областей, які розпочали через систему “Прозоро” закупівлю послуги з енергоаудиту”.

Детальніше про реалізацію в області державної програми із енергозбереження проінформував директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша.
За його словами, Кіровоградщина за станом впровадження енергоаудиту, порівняно з іншими регіонами, має пристойні показники. Так, від початку старту державної програми область мала пропозиції щодо впровадження енергосервісу лише по 25 об’єктах. На даний час на веб-сайті Держенергоефективності зареєстровано вже 323 об’єкти, що потребують енергосервісу.
Як зазначив Олександр Корнюша, відповідним розпорядженням голови ОДА затверджено 8 об’єктів, де впроваджуватиметься послуга енергосервісу. Це зокрема 4 заклади культури і 4 – освітні. “Ми плануємо залучити на ці об’єкти щонайменше 4 млн. грн. від приватних інвесторів, – підкреслив посадовець. – Чотири, освітні, уже зареєстровано в системі “Прозоро” (за оперативною інформацією департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА, заклади по галузі “культура” уже теж пройшли реєстрацію у системі “Прозоро”).
Разом з тим, Олександр Корнюша наголосив на необхідності активізації роботи у даному питанні в районах та містах, які мають затвердити об’єкти енергосервісу та базові норми споживання тепла.
Звертаючись до керівників РДА та органів місцевого самоврядування Сергій Кузьменко зауважив: ” Ця програма є політикою Уряду, що має на меті заощадження державних коштів. Чим активніше працюватимемо в системі енергоефективності, тим більше коштів залишатиметься на вирішення нагальних проблем територій: ремонт доріг і тротуарів, освітлення вулиць тощо. Все це можна зробити у тому числі й за рахунок економного використання коштів за тепло”.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here