ЗА СПРИЯННЯ ФІСКАЛЬНОЇ СЛУЖБИ КІРОВОГРАДЩИНИ ПОНАД ТРИ ТИСЯЧІ ГРОМАДЯН ОТРИМАЛИ ОФІЦІЙНИЙ СТАТУС ПІДПРИЄМЦІВ

0
1678
views

Протягом січня-вересня 2017 року завдяки зусиллям фахівців Головного управління ДФС у Кіровоградській області 3207 громадян залучено до реєстрації як суб’єктів підприємницької діяльності.

Крім того, спеціалістами підрозділу податків і зборів з фізичних осіб вдалося вивести з «тіні» 1430 трудових нелегалів, а це на 34 відс. або 492 працівники більше, ніж за цей же період минулого року. Після офіційного працевлаштування вказані особи стали більш соціально захищеними та набули права на отримання соціальних виплат у разі втрати працездатності й пенсійного забезпечення в майбутньому.

Також активно ведеться індивідуальна робота з керівниками місцевих підприємств у формі співбесід та заслуховувань робочими групами з метою підвищення рівня оплати праці. У результаті вдалося переконати очільників 919 фірм, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 10,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 893,5 тис. грн військового збору та 13,1 млн грн єдиного соціального внеску. А це значний додатковий ресурс для фінансування потреб місцевих громад.

«На сьогодні пріоритетним завданням фіскальної служби, і в цьому ми маємо активну практичну підтримку обласної влади, є детінізація економіки і легалізація трудової зайнятості. Сучасна фіскальна політика базується на необхідності залучення до оподаткування усіх громадянякі отримують доходи, та бізнесменів, які використовують тіньову працю», – зазначив в.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Сергій Тертичний.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here