КРОПИВНИЦЬКІ СПЕЦПРИЗНАЧЕНЦІ ВИБОРОЛИ СРІБЛО У ЗМАГАННІ СAMBRIAN PATROL У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ

0
427
views

У престижному змаганні брали участь 137 команд із 27 країн світу. Команда із восьми військовослужбовців 3 полку спецпризначення представляла Україну.

«Ми прибули в Белфаст і нас відвезли до 160 навчальної бригади, де ми тиждень проходили підготовку, а 19 жовтня вийшли на 48-годинне змагання. Перша фаза була вступна: перевіряли наші лідерські якості, навігаційну підготовку. Друга фаза була активна: тактична робота в дії, штурм будівель, евакуація поранених, розмінування. Частина команд зійшли із маршруту в процесі. Загалом за 48 годин ми пройшли орієнтовно 80 кілометрів у повній екіпіровці – із 45 кілограмовими рюкзаками. Змагання проходили на полігоні в Уельсі. В результаті ми набрали 76 очків – це була найбільша кількість балів серед команд-учасників. Далі був брифінг – розбір польотів, де ми пояснювали свої дії» – розповідає керівник команди з позивним Алекс.

Хлопці кажуть, невеликою незручністю було те, що із команди англійську мову знало лише двоє, а також дуже специфічна місцевість із горами і болотами.
«Ці змагання більше перевіряють вольові якості. Якщо морально зламаєшся, то до кінця не дійдеш. Завдання було провести патруль, перейти на територію противника і вести роботу вже на ворожій території. Щоб перетнути кордон треба було подолати гору вистою 800 метрів над рівнем моря вночі. Треба було переходити річку вбрід. Що стосується навігації, то карти не такі інформативні як наші. Але ми все ж уникали дороги, де були ворожі патрулі, орієнтувались на компас і карту.» – розповідає учасник команди Пульс.

Спецпризначенці розповідають, місцевість для них була незвичайна, адже готувались до змагань здебільшого на рівнинах, а там гірська місцевість, до того ж додались тяжкі погодні умови.

 

«Маршрути надзвичайно екстремальні. Нічого не видно, постійно йде дощ, болото поколіно, каміння і обвали, гірські річки і водоспади. Надзвичайно важко. Складні були і завдання. Із урахуванням Женевської конвенції, з наданням медичної допомоги, роботою з полоненими.» – ділиться учасник команди Ранін.
Протягом двох діб команда практично не спала і не їла, долаючи маршрут. Кажуть, у такій ситуації дуже виручало сало.
«На питання інших команд, що це таке казали, що український енергетик,» – жартують учасники команди.

Сецпризначенці взяли участь у цьому змаганні вдруге. Минулого разу, у 2013 році вони вибороли бронзу. Кажуть, спершу до їх команди ставились скептично, проте коли вони отримали відзнаку ставлення змінилось.

Для британців проходження Сambrian Patrol – перша сходинка до служби в SAS (Special Air Service -Спеціальна повітряна служба – головний підрозділ Сил спеціальних операційБританської Армії). Саме команда з Британій із 74,5 балами отримала «золото». Чому із більшими балами українці отримали друге місце їм не пояснили. Учасники припускають, що це може бути результат брифінгу. Проте вже наступного кропивницькі спецпризначенці мають намір отримати перше місце.

Автор: Анастасія Дзюбак

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here