УКРАЇНА ПІДПИСАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО БУДІВНИЦТВО МІЖНАРОДНОЇ АВТОМАГІСТРАЛІ ЧЕРЕЗ КАРПАТИ

0
415
views

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та Міністр інфраструктури та будівництва Республіки Польща підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо подальшої співпраці в рамках проекту Via Carpatia. Церемонія підписання відбулась сьогодні, 22 жовтня 2017 року, в м.Перемишль (Польща).

Володимир Омелян та Анджей Адамчик також провели двосторонню зустріч, під час якої обговорили підготовку до будівництва двох нових транспортних коридорів: Via Carpatia та GO Highway, покращення залізничного сполучення між Україною і Польщею. Володимир Омелян наголосив, що Via Carpatia – це важлива транспортна ініціатива, яка може стати новим надійним мостом між Північною та Південною Європою, а також допоможе інтеграції транспортних систем країн Східної Європи та Європейського Союзу.

«Коридор через Карпати також є мостом між Європою та Азією, він дозволяє використовувати транзитний потенціал Польщі, України та інших країн-партнерів. Саме тому розвиток транспортної інфраструктури має надзвичайно важливе значення для забезпечення сталого транспортного сполучення у напрямку від Європи до Азії через територію України та Польщі», – наголосив Міністр інфраструктури України. Під час візиту до Польщі Міністр інфраструктури України Володимир Омелян разом із Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та Маршаликом Сейму Республіки Польща Марком Кухцінським проінспектує роботу пунктів пропуску на польсько-українському кордоні та процес розвитку прикордонної інфраструктури.

Джерело: https://www.facebook.com/KabminUA/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here