15 ЗАВДАНЬ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ АБЕТКИ

0
5822
views

«Розвиток дитини» пропонує батькам та вихователям дитячих садочків практичні завдання, що допоможуть у цікавій формі познайомити дитину із літерами української абетки.

Виконання таких завдань сприятиме формуванню у дітей позитивного ставлення до занять письмом і читанням, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Алфавіт-лабіринт. Таке цікаве завдання познайомить дитину із написанням літер, а подорож лабіринтом розвиватиме дрібну моторику й логіку, готуючи дитину до більш складних вправ.

Відтворюємо українські літери. Це завдання навчить малюків розрізняти літери та сприятиме розвитку дрібної моторики дитини.

Відшукай літеру поміж інших. Таке завдання допоможе навчитися розрізняти літери, швидко знаходити їх у словах, переконатися, що літери можуть повторюватися у словах.

Розмалюй літери української абетки. Це завдання покликане допомогти дитині засвоїти правильне написання великих друкованих літер, паралельно розвиваючи увагу, спостережливість, зорову пам’ять та дрібну моторику.

Знайди літери алфавіту. Завдання сприятиме розвитку спостережливості та запам’ятовуванню великих літер абетки. Під час виконання завдання дитина вчитиметься концентрувати увагу, що стане у пригоді під час уроків у школі.

Впізнай та домалюй літеру. Це завдання допоможе закріпити написання великих літер алфавіту, вчитиме розпізнавати букви, що сприятиме поступовому переходу до самостійного читання.

Складаємо літери із частин. Таке завдання – це своєрідний конструктор-пазл, який допоможе дитині у незвичній формі закріпити знання про те, як виглядають літери українського алфавіту.

Розмальовка за великими та малими літерами. Завдання не тільки познайомить дітей із зовнішнім виглядом великих і маленьких літер, а й розвиватиме дрібну моторику рук малюків.

Розмальовка «Українська абетка». Таке завдання у цікавій формі познайомить дитину з зовнішнім виглядом літер, а можливість розфарбувати кожну не лише дозволить запам’ятати, як вона пишеться, а й розвиватиме дрібну моторику, вміння обирати й поєднувати кольори.

Розпізнаємо українські літери у словах. Це завдання створене для дітей, які вже вивчили абетку. Воно розвиває фонематичний слух, лексичний запас, навички аудіювання, вміння працювати самостійно.

Малюємо за українським алфавітом. Завдання допоможе не тільки пригадати український алфавіт, а й сприятиме розвитку творчих здібностей, уваги, зорової координації, дрібної моторики, умінню поєднувати кольори.

Літерний лабіринт. Завдання допоможе у цікавій формі повторити й закріпити знання порядку літер в алфавіті та сприятиме розвитку уваги, спостережливості, логічного мислення.

Збери українську абетку. Завдання має 2 ступені складності: у першому варіанті пропонується заповнити пропущені місця для 7 літер алфавіту, а в другому – майже половину – 14 пропущених літер. Дитина має пригадати абетку, порядок розташування літер і розмістити кожну на своє місце.

Вчимося писати літери української абетки. Це завдання допоможе навчитися красиво й правильно писати друковані літери. Для полегшення навчання спочатку дитина працюватиме з пунктирними лініями, і лише потім переходитиме до самостійного написання букв.

Прописи літер української абетки. Це завдання є першим кроком до красивого почерку в майбутньому. Виконуючи запропоновану вправу, дитина навчиться правильно й каліграфічно писати прописні літери української абетки.

Кожне завдання із запропонованих можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Джерело: http://osvita.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here