ЗА ПОРУШЕННЯ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА 342-Х ПОСАДОВЦІВ ПРИТЯГНУТО ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

0
286
views
Про це повідомив начальник управління Держпраці в області Сергій Подорожній під час прес-конференції. За його інформацією, у поточному році інспекторами праці було проведено 620 перевірок на 550 підприємствах, установах та організаціях області.

На вимоги державних інспекторів з питань праці підприємства-боржники погасили заборгованість із заробітної плати на майже 2,2 млн. грн. Окрім цього, 32 роботодавці виплатили працівникам індексацію заробітної плати в сумі 715 тис. грн., а 10 роботодавців – компенсацію за несвоєчасну виплату заробітної плати в сумі 12 тис. грн.
Значна увага приділяється питанню легалізації трудових відносин. Так, за період з січня по вересень поточного року було встановлено 25 роботодавців, у яких працювали без належного оформлення 39 працівників. За результатами цих перевірок на 4 роботодавців накладено штрафи у розмірі 96 тис. грн. – кожному.
Актуальним залишається питання виробничого травматизму. Так, з початку цього року рівень загального травматизму по області зріс на 35%. За цей період було травмовано 85 працівників (проти 65 за аналогічний період минулого року). Порівняно з цим, суттєво зменшився рівень смертельного травматизму: 4 постраждалих проти 12 в аналогічному періоді минулого року. За фактами нещасних випадків, що сталися на виробництві, цього року було проведено 29 спеціальних розслідувань. На сьогодні фахівці управління Держпраці проводять розслідування по 8 таких випадках.
Сергій Подорожній під час прес-конференції також торкнувся низки інших питань, зокрема, здійснення державного нагляду у сфері гігієни праці, щодо звернень громадян до управління Держпраці, та вжиття превентивних заходів з метою попередження порушень у сфері трудового законодавства.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here