ДП «КІРОВОГРАДТЕПЛО» ОТРИМАЛО НОВІ ТАРИФИ НА ВИРОБНИЦТВО, ТРАНСПОРТУВАННЯ І ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ

0
318
views

Виконавчий комітет міської ради Кропивницького встановив для ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування і постачання на своєму засіданні сьогодні, 25 жовтня.

Економісти теплового підприємства перерахували розмір тарифів на свої послуги і подали їх на затвердження до виконавчого комітету міської ради. Відповідно до розрахунків і коригування після перевірки фахівцями управління економіки міської ради, вартість теплопостачання для користувачів послугами ДП «Кіровоградтепло» встановлена для населення у будинках з тепловими лічильниками – 1604,79 грн/Гкал. (зростання складає 12,7%), у будинках без приладів обліку – 40,89 грн/м.кв. (зростання 18,9%), для бюджетних організацій – 1811,12 грн/Гкал (зростання 38,7%), інших споживачів – 1811,12 (зростання 9%).

Як повідомив під час засідання виконкому, нчальник управління економіки Андрій Паливода, на рівень тарифу вплинули зростання ціни на природний газ для бюджетних установ (61%), електроенергію (27%), мінімальної заробітної плати (15%) та інших складових тарифу.

Члени виконкому емоційно взяли участь в обговоренні проекту рішення про встановлення тарифів для ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», але визначальною виявилася саме економічна складова питання. Понад 80% величини зростання вартості послуги припадає на збільшення ціни енергоносіїв, на що міська влада і підприємство не мають жодного впливу.

– Питання тарифів жодним чином не можна переводити у політичну площину, – наголосив міський голова Андрій Райкович. – Це економічне питання і його необхідно розглядати саме з таких позицій. У той же час я не рекомендую керівництву ДП «Кіровоградтепло» розцінювати сьогоднішнє рішення, як перемогу. Скоріше це величезна відповідальність. Громада вам довірила свій майновий комплекс, щоб ви професійно управляли ним і надавали якісні послуги населенню. Тож або ви ефективно виконуєте цю роботу, або громада буде вирішувати подальшу долю свого майна.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here