НА КІРОВОГРАДЩИНІ УПРОДОВЖ 2017 РОКУ БІЛЬШЕ 500 УЧАСНИКІВ АТО ЗНАЙШЛИ РОБОТУ

0
1785
views

У центрах зайнятості області демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО, які звернулися по допомогу в пошуку роботи, надається комплекс соціальних послуг, що сприяє прискоренню їхнього працевлаштування.

Демобілізовані військовослужбовці, учасники АТО, потребують особливої уваги з боку суспільства, адже повертаючись до мирного життя, стикаються з багатьма життєвими проблемами, у т.ч. пов’язаними з працевлаштуванням.

Питання їхньої адаптації на ринку праці – одне з першочергових у роботі служби зайнятості.

З цією метою у центрах зайнятості, громадянам зазначеної категорії населення, надається широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, інтересів, професійного досвіду тощо.

З початку проведення антитерористичної операції, 2105 безробітних, з числа демобілізованих військовослужбовців із зони АТО, скористалися послугами центрів зайнятості Кіровоградської області.

Упродовж 2017 року статус безробітного мали 2015 осіб зазначеної категорії громадян. Загальна чисельність працевлаштованих – 510, з них 428 – за сприяння служби зайнятості. Зокрема, 18 особам виплачена допомога по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Крім цього, 137 осіб взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру; 163 особи проходили професійне навчання; профорієнтаційні послуги отримали 1954 особи.

Відділ статистики та прогнозування Кіровоградського обласного центру зайнятості

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here