ЖИТТЯ ПІСЛЯ АТО: ЯК ВІДБУВАЄТЬСЯ ТРУДОВА АДАПТАЦІЯ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ БІЙЦІВ КІРОВОГРАДЩИНИ

0
2380
views

Питання адаптації демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО на ринку праці залишається одним із першочергових у роботі центрів зайнятості. Фахівці Добровеличківського районного центру зайнятості докладають максимальних зусиль для сприяння зайнятості демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО.

З метою адаптації демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції до умов сучасного ринку праці та реінтеграції в систему реальних трудових відносин, центри зайнятості проводять різнопланові заходи.

Так, 37-річний Юрій Анатолійович перебував на обліку Добровеличківського районного центру зайнятості з 4 грудня 2014 року по 30 липня 2015 року. До центру зайнятості звернувся 12 грудня 2016 року і вже за три дні (15 грудня) отирав статус безробітного отримав. 12 квітня цього року Юрія Анатолійовича було працевлаштовано до ПАТ  «Кіровоградграніт» на посаду машиніста дробильних машин.

Інший демобілізований військовий, 34-річний Микола Леонідович, до участі у бойових діях на сході України, працював у КП «Нілот» на посаді слюсар-сантехнік. Після демобілізації не зміг самостійно знайти роботу, тож 21 вересня 2016 року звернувся до Добровеличківського районного центру зайнятості  і того ж дня отримав статус безробітного. Працевлаштувався колишній боєць 28 квітня 2017 року: відтепер Микола Леонідович займає посаду слюсаря з ремонту рухомого складу у експлуатаційному вагонному депо Знам’янки.

Загалом, за січень-вересень 2017 року 105 осіб були зареєстровані як безробітні. З них 10 проходили профнавчання, а восьмеро брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

 Усього активними заходами, які проводяться районним центром зайнятості, було охоплено 50 осіб (що становить 49%). У результаті, працевлаштовано 32 колишніх бійця.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here