ПЕРЕРАХУНКУ НЕ БУЛО У ГРОМАДЯН, ЯКІ ВИХОДИЛИ НА ПЕНСІЮ ЗА СПЕЦЗАКОНАМИ

0
1672
views

Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний пояснив,  пенсії яких саме категорій громадян не підвищились у жовтні.

– Не отримали перерахунки ті, у кого пенсія призначена за так званими «спецзаконами». Це депутати, прокурори, державні службовці та інші подібні категорії. У них пенсії  і до цього були високими. А в останні роки вони збільшувались значно швидшими темпами, ніж пенсії інших громадян. Друга категорія – це ті, кому пенсія призначена нещодавно: у  2016-2017 роках. Для них перерахунок не відбувся, оскільки показники заробітної плати, по яких пенсія оновлювалась,  вже були застосовані. І ще є у нас така категорія як військовослужбовці. Щодо їх пенсій, то ще цього року до Верховної  Ради  має бути внесено спеціальний закон, який передбачає їх перерахунок, — пояснив керівник Фонду.

Також Голова правління пояснив, чому розмір доплат вийшов настільки неоднаковим для різних осіб. Зокрема, акцентував увагу на тому, що на кінцевий розмір суми впливало кілька показників. Загалом, із 11,7 мільйонів українських пенсіонерів перерахунок пенсій не торкнувся близько 1,5 мільйона осіб.

– До уваги беруться  такі показники як індивідуальний заробіток, який був впродовж трудового життя. Друге – страховий стаж, його тривалість. І ще один показник – середня заробітна плата по країні. Чому ми говоримо про осучаснення пенсій. Бо ось цей показник — середня заробітна плата — не переглядався впродовж  десяти років. І до 1 жовтня він становив 1197 гривень,  а з 1 жовтня пенсії перераховані з урахуванням показника 3764 гривні. Цей показник для всіх однаковий. Таким чином найбільше отримали підвищення ті, в кого була велика заробітна плата та достатній термін страхового стажу, — зазначив Олексій Зарудний.

Крім того, керівник наголосив на тому,  що органам Пенсійного фонду вдалось  чітко спрацювати і  вчасно виплатити всім пенсіонерам пенсії у новому розмірі.

Джерело: http://www.pfu.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here