ЧИМ ГРІЄМОСЯ І СКІЛЬКИ ЗАПЛАТИМО?

0
1818
views

Ще минулого тижня, а саме 22 жовтня, на Кіровоградщині було розпочато опалювальний сезон. На жаль, деякі абоненти центрального опалення дізналися про це лише з новин, так і не відчувши тепла в оселях.

За словами очільника обласної держадміністрації Сергія Кузьменка, ще минулого тижня усі 386 котелень на Кіровоградщині були запущені, впродовж вихідних різні прориви та технічні проблеми вирішували аварійні служби. В свою чергу директор обласного департаменту ЖКГ Ольга Довжук повідомила, що є проблеми із теплопостачанням у два дитсадки міста Світловодська та один – в Кропивницькому. Щодо житлового масиву, то в понеділок через прориви в мережах на тепло в батареях очікували мешканці ще 23 будинків: 7 у Кропивницькому та 16 у Світловодську.

Також Сергій Кузьменко звернув увагу під час понеділкової апаратної наради на те, що в Кропивницькому саме ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», в мережах теплопостачання якого і сталося найбільше поривів, нещодавно підняло тарифи для населення. Водночас, за словами посадовця, урядом було прийнято рішення про зменшення вартості природного газу для бюджетних організацій приблизно на 20%. «Як результат, матимемо зниження вартості теплової енергії, виробленої теплопостачальними підприємствами для вказаної сфери споживачів. Переконаний, що ця можливість надасть органам місцевого самоврядування переглянути ціну тепла для жителів, у тому числі міста Кропивницького», – підкреслив він.

У свою чергу голова обласного департаменту соцзахисту Олександр Догаров повідомив, що на Кіровоградщині 10 підприємств приватної і колективної форми власності мають заборгованість на суму 6 мільйонів гривень. Одним з них є дочірнє підприємство «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», борг за виплату заробітної плати тут з початку року зріс на 500 тисяч і на сьогодні сягає вже 1,1 млн гривень.

Нагадаємо: виконавчий комітет міської ради Кропивницького погодив нові тарифи для ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» 25 жовтня. Вартість теплопостачання для користувачів послугами ДП «Кіровоградтепло» встановлена для населення у будинках з тепловими лічильниками у розмірі 1604,79 грн/Гкал (більше за попередній тариф на 12,7%), у будинках без приладів обліку – 40,89 грн/м кв. (більше на 18,9%), для бюджетних організацій – 1811,12 грн/Гкал (зростання становить 38,7%), інших споживачів – 1811,12 грн/Гкал (подорожчання на 9%). Голова міського управління економіки Андрій Паливода пояснив, що на рівень тарифу вплинули зростання ціни на природний газ для бюджетних установ (61%), електроенергію (27%), мінімальної заробітної плати (15%) та інших складових тарифу.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here