АМФІТЕАТР, «ФІТНЕС-МІСТЕЧКО», «ДИТЯЧІ МРІЇ»…

1
2043
views

Із 30 жовтня  розпочалося голосування  за проекти, які у наступному році реалізовуватимуться за кошти Громадського бюджету. Проголосувати за будь-який проект у кожній номінації можна буде впродовж 12 днів до 10 листопада – у будні дні із 10 до 16 години та у вихідні з 10 до 13 години.

Пункт голосування відкрито у Центрі надання адміністративних послуг Кропивницького. У приміщенні міської ради на першому поверсі з боку вул. Гоголя облаштували стенди із повною інформацією про проекти, які пройшли узгодження, і розмістили урни для голосування. Кожен мешканець Кропивницького може підтримати проект, який він вподобав, шляхом заповнення друкованої версії анкети. Проголосувати також можна через систему BankID (для осіб, які зареєстровані у місті Кропивницькому).

У міській раді визначили проекти, які  допущені до процедури голосування в рамках «Громадського бюджету – 2018». До фіналу конкурсу вийшли 30 малих проектів з кошторисом до 150 тисяч гривень, 11 великих з фінансуванням до одного мільйона гривень  і 7 соціальних, направлених на підвищення комфортності проживання у Кропивницькому людей з інвалідністю.

Серед малих проектів найбільше «спортивних» – 11,  які призначені для занять фізичною культурою і спортом. Це «Фітнес-екомістечко» із сучасними  вуличними  тренажерами та безпечним штучним покриттям  по вулиці Бєляєва, 1.  Ініціатором є Світлана Величко. Сучасний дитячий та спортивний майданчик  «Дитячі мрії» на вулиці Коваленка, 9, який надасть  можливість створити належні умови для організації дозвілля дітей,  підлітків та молоді, занять фізкультурою та спортом, ініціює  Володимир Єрохін.  Дев‘ять проектів дадуть можливість покращити дозвілля дітей у місті, чотири   започатковуються для благоустрою території міста, три мають мистецьку направленість.

Серед великих проектів наймасштабнішим є створення «Амфітеатру» у селищі Новому, його кошторис складає один мільйон гривень. Ідею щодо його створення подав Віктор Савицький. У близько один мільйон гривень  обійдеться  благоустрій набережної річки Інгул.  Це створення зони відпочинку  та перетворення  її на  візитівку  нашого міста за ідеєю  Артема Стрижакова.  Найдешевшим – 240 тисяч гривень – є проект облаштування пішохідного переходу через яр у мікрорайоні Завадівка.

Соціальні проекти, а їх сім, представлені ідеями, спрямованими на поліпшення умов для людей з інвалідністю. Це встановлення  підіймальної платформи на автомобіль служби соціального  таксі – невід’ємна  складова вирішення проблеми перевезення інвалідів-візочників. Реалізація даного  проекту, на який виділено один мільйон гривень,   надасть  службі соціального таксі   створити максимально комфортні умови для перевезення людей з інвалідністю соціальних закладів, закладів  охорони здоров’я та на  культурно-масові заходи.  Автор проекту Василь Гуцу.

Олександр Боршуляк пропонує два проекти. Один з них – реставрація  апаратів Г.Цандера, що передбачає ремонт  тренажерів для  осіб з інвалідністю та коштує 47700  гривень.  А також підйомник для людей на візках для залізничного вокзалу.  Виготовлення підйомного пристрою для  підняття  людей з інвалідністю обійдеться у 75 750 гривень.  Це найдешевші проекти.

Кирило Солуянов пропонує встановлення ігрового майданчика,  адаптованого для  дітей з інвалідністю, на проспекті Університетському, 6, що коштуватиме 214 тисяч гривень.

Судячи із запропонованих ідей, більшість їхніх авторів виступають за здоровий спосіб життя, яким пропонують охопити жителів Кропивницького.  В той же час комісія відхилила проекти, пов’язані з ремонтами навчальних закладів, утепленням, заміною вікон тощо.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here