А У НАС ЗНИК З КУХНІ ГАЗ. А У ВАС?

0
1528
views

Ледь потепліли батареї у помешканнях кропивничан, як несподівано на кухнях зник газ. Що сталося та хто винен – розбиралися у міськраді обласного центру. Землянi роботи працiвники ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» проводили без погодження зi спецінспекцією.

На цьому наголосив на оперативній нараді з приводу аварії на газопроводі її начальник Андрiй Максюта.  В результаті інциденту без газу залишилися 2390 абонентів – 9528 осіб – мешканців мікрорайонів 101, 102, а також населених пунктів Соколівське, Черняхівка, Новопетрівка Кіровоградського району.

На керiвника дiльницi склали адмiнпротокол, зазначив посадовець.

Завдяки оперативному реагуванню патрульної поліції міста доступ до місця аварії був перекритий, що унеможливило її ускладнення.

Як відомо, 31 жовтня біля будинку 14а по вулиці Космонавта Попова тепловики, розкопуючи теплотрасу з метою усунення аварії на ній, спричинили іншу – пошкодили газову трубу 57 мм середнього тиску.  Ліквідувати надзвичайну подію взялися тільки на другий день, чим викликали невдоволення керівництва міста.  Андрій Райкович зазначив, що він не задоволений темпами виконання робіт і ремонт можна було розпочати того ж дня та працювати вночі.

Начальник підприємства-винуватця Анатолiй Таран повідомив, що за цим фактом триває внутрiшня перевiрка. Також вiн додав, що проектування розмiщення газопроводу низького тиску, імовірно, здiйснене з порушеннями.

За фактом аварії поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 194 Кримінального кодексу України. Тож,  хто винен у такій ситуації, доведеться розбиратися саме правоохоронцям.

Аварія не вплинула на тепловий режим у дитсадках, школах та медичних закладах, які знаходяться у її зоні, він не понизився.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here