МЕДАЛЬ ДЛЯ ДЕПУТАТА, ЗЕМЛЯ СПОТИКАННЯ ТА СУМНІВНА ГРЕБЛЯ

0
1838
views
Фото Ігор Демчук

Останнє сьоме засідання дев’ятої сесії Кіровоградської міської ради пройшло відносно спокійно і злагоджено. Почалося воно з приємного моменту.

Голова «Бойового братства» Володимир Сушко подякував кропивницькому депутату Олександру Шамардіну за підтримку української армії та вручив медаль «За гідність і патріотизм». Військовий зазначив, що без допомоги пересічних українців, волонтерів та бізнесменів Збройні сили України не вистояли б перед навалою ворога у 2014 – 2015 роках.

Депутати майже одностайно проголосували за встановлення нового розміру допомоги на поховання  деяких категорій осіб. Цим вони скасували рішення міської ради від 13 липня 2007 року № 318, згідно з яким розмір допомоги на поховання складав близько 300 гривень, і погодили нове рішення: особа, яка ховає померлого, тепер може отримати допомогу у розмірі  до 1 тисячі гривень. На цьому засіданні сесії депутати мали розглянути цілу низку земельних питань, що залишилися від попереднього зібрання. Але не було підтримано й половини рішень по них.  З цього приводу депутат Володимир Смірнов зазначив, що це, мабуть, тому, що його колеги не вневнені у тих проектах рішень земельних питань, які розглядаються. Тому він вважає, що треба більше надавати інформації заздалегідь, щоб у всіх була можливість ознайомлюватися з проектами рішень по земельних питаннях. Однак секретар міської ради Андрій Табалов категорично не погодився із думкою депутата і наголосив, що «просто треба більше ходити на сесії та комісії і задавати питання, якщо вони є».

Голова «земельної» комісії Олександр Шамардін запропонував «з голосу» внести до порядку денного проект рішення щодо надання ТОВ «Екостайл» земельної ділянки по вул. Байкальській, 124 під полігон для сміттєзвалища. Раніше з’ясувалося, що лісгосп має претензії до «Екостайлу» щодо виззначення меж їх земельних ділянок. За словами Андрія Райковича, наразі ці питання врегульовані першим заступником міського голови Олександром Мосіним.

Однак «свободівець» Сергій Капітонов не погодився з мером, бо, на його думку, це питання не таке ясне і  зрозуміле. На «земельній» комісії були питання до представників «Екостайлу», але їх так і не заслухали. На погоджувальній нараді міський голова  сам заявляв,   що треба документальне підтвердження, яке депутати не бачили.

Незважаючи на заперечення  Сергія Капітонова, пропозицію Олександра Шамардіна щодо включення цього питання до порядку денного поставили на голосування. Але більшість депутатів його не підтримала.

Напередодні сесії на розгляд «земельної» комісії був представлений проект щодо будівництва ГЕС біля греблі міського саду. Замість 49 років оренди, які просив заявник, комісія погодила проект на п’ять років оренди. Але, за словами Михайла Демченка, члена депутатської фракції Радикальної партії, законодавством це заборонено.

«Це якась афера! На березі річки забороняється будувати. Ви це знаєте», – сказав депутат. Його колегами цей проект рішення не підтримано.

Коментуючи засiдання, мiський голова Андрiй Райкович зазначив, що, справдi, розгляд земельних питань дався складно, проте надалi шукатимуть «такий формат їх розгляду, щоб непорозумiнь та зайвих питань в майбутньому не було».

Світлана КОСТЕНКО

Фото Ігор Демчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here