ПАРАЛЕЛЬНА РЕАЛЬНІСТЬ ОЛЕКСАНДРІВЩИНИ

0
1884
views
Фото Ігор Демчук

Тренажер на кшталт орбітреку просто неба, діти на полі зі штучним покриттям грають м’ячем, яким напередодні грали в матчі «Динамо» – «Олександрія», дошкільнята тренуються з діаболо… Ні, це не паралельна реальність, це Олександрівщина.

Саме тут розвиток спорту для молоді визнали пріоритетним, і саме сюди приїхав з робочим візитом голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко минулого тижня – подивитися, як втілюється ініційований ним проект «Здоров’я наших дітей» на місцях.

У першу чергу посадовець завітав до Михайлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, на ганку якої був відкритий мультифункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям. Створення майданчика стало можливим завдяки співпраці, співфінансуванню  районного бюджету, бюджету Михайлівської сільської ради та місцевих підприємців-меценатів. Роботи по будівництву взяла на себе місцева агрофірма «Ясинівська». Під час святкування Сергій Кузьменко подарував молодим спортсменам футбольний м’яч, за яким напередодні уважно спостерігали тисячі вболівальників під час матчу «Олександрія» – «Динамо». Очільниця Олександрівської РДА Ольга Борота розповіла, що тут планують з часом встановити і тренажерний майданчик, а місцева молодь просить також зробити їм тенісний корт.

Після цього тут же, у Михайлівському, гостей запросили подивитися виступ вихованців народної  естрадно-циркової студії «Едельвейс» Олександрівського районного центру дитячої та юнацької творчості. Наразі в студії навчаються більше 30 дітей від дошкільнят до старшокласників, а очолює дружний дитячий колектив вже більше 17 років подружжя Ніни Олександрівни та  Василя Івановича Мажарів. Діти тут навчаються різним видам циркового мистецтва: еквілібристика на моноциклі, котушках, ходулях, різноманітні види гімнастики та акробатики, жонглювання не тільки звичними м’ячами, а й з використанням хулахупів, антипод, діаболо – всього не перелічити. Як пояснила Ніна Мажар, в «Едельвейсі» намагаються вчити дітей новітнім цирковим тенденціям, але без використання дресирування тварин. «Загалом це чи не єдиний колектив в області, який працює за напрямком цирковий жанр, тим паче у сільській місцевості», – пояснив Василь Мажар.

Наступним пунктом робочого візиту стало село Красносілля. Саме тут, поблизу Красносільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, були встановлені на ігровому майданчику спортивні тренажери, на яких із задоволенням займається тепер не тільки молодь, а й люди старшого покоління. Неподалік від школи – дитячий садок, в якому для дітей організовано безкоштовне харчування за рахунок сільської ради, а цьогоріч для діточок придбали нові меблі для їдальні та ігрових кімнат.

Підбиваючи підсумки робочого візиту, Сергій Кузьменко пояснив, що інші райони мають брати приклад з Олександрівського, де співпраця й ініціатива місцевої ради, адміністрації та соціально відповідального бізнесу дають чудові результати розвитку і модернізації спортивної інфраструктури району.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here