ПІДТРИМКА СВІТОВОГО РІВНЯ

0
2011
views

Минулого тижня в Кропивницькому відбулася непересічна подія, яка матиме в перспективі величезний вплив на діяльність кіровоградських підприємців, які хочуть вийти на нові ринки збуту своєї продукції.

Була підписана двостороння Угода про співробітництво та координацію діяльності Кіровоградської ОДА та Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати. Іншими словами, наш бізнес з особі ICC Ukraine відтепер за бажанням отримуватиме потужну підтримку.

В чому вона полягатиме?  По-перше, підприємці отримають інформаційний супровід бізнесу за кордоном в таких питаннях як реєстрація компанії, юридичний та бухгалтерський супровід, отримання дозволів, сертифікатів та ліцензій тощо.

По-друге, наші земляки матимуть змогу отримати усі данні про майбутніх партнерів: як вони працюють на ринку, наскільки вони надійні та платоспроможні, яка в них ділова репутація та інше.

По-третє, кіровоградський бізнес матиме можливість вивчити аналітику щодо тенденцій економічної ситуації на ринках, що їх цікавлять, потенціальних сфер інвестиційних вкладень, комплексний супровід бізнес-проектів та аналітику щодо розробки політики управління ризиками.

По-четверте, бізнесмени зможуть замовити маркетингові дослідження задля розробки стратегії роботи на ринку, аналіз об’єму ринку та оцінку каналів продажу і так далі.

По-п’яте, експерти ICC Ukraine допоможуть у розробці конкурентної стратегії і корпоративного стандарту компанії для збереження конкурентних позицій на ринку і найбільш ефективного його розвитку для виходу на нові ринки.

По-шосте, завдяки підтримці Українському нацкомітету МТП підприємці зможуть підтвердити експортні митні декларації та інші документи, які оформляються експортерами.

Це приклад послуг, які суб’єкти господарювання можуть отримати з маркетингових питань. А є ще послуги із налагодження бізнес-комунікацій, можливість долучитися до тренінгів та навчальних семінарів, отримати вичерпну інформацію з документарних операцій (переказу, інкасо, акредитиву, банківських гарантій). Звісно, усе, що стосується безпеки бізнесу, починаючи від оцінки та аудиту існуючої системи безпеки у відповідності до міжнародних стандартів та законів України до розробки документації із регламентації діяльності в умовах кризових ситуацій.

І на останок – правовий захист: послуги з питань судової практики, адвоката, юридичні консультації (14 юридичних компаній), юрсупровід перевірок контролюючих органів, послуги з питань діяльності акціонерних товариств, антимонопольного законодавства, інтелектуальної власності, банкрутства, корпоративного права тощо.

Фактично мова йде про партнерство з поважною організацією міжнародного рівня, яка допоможе в усіх питаннях, які тільки можуть виникнути.

Як зазначив заступник голови ОДА Андрій Коломійцев, підписання угоди з ICC Ukraine відкриє нові можливості для досягнення позитивних змін у реальному секторі економіки, підвищення конкурентоспроможності регіону і покращення життя мешканців Кіровоградщини. Адже поставки товарів на експорт ростуть з року в рік особливо у сферах виробництва машин і обладнання, продуктів рослинного походження, мінеральних продуктів.

Як розповів перший віце-президент, генеральний секретар, член Світової Ради МТП Володимир Михайлов, Міжнародна Торгова Палата, що об’єднує світовий бізнес з 1919 року, на сьогодні налічує понад 6,5 мільйона компаній, палат та асоціацій зі 127 країн світу і має мережу національних комітетів у 91 державі.

«ICC Ukraine впроваджує на території нашої держави визнані світом стандарти ведення бізнесу, розробником яких є МТП. Асоціація підприємств – неприбуткова організація, ми не займаємось комерційною діяльністю, але ми надаємо реальну допомогу і сприяємо виходу своїх учасників на ринки зарубіжних країн. Ми маємо можливість допомогти налагодити контакти наших бізнесменів з главами дипломатичних місій, які акредитовані на території України, торговими радниками та представниками бізнес-асоціацій. А вони зі свого боку на запит регіону мають можливість виступити з презентацією торгового, економічного і інвестиційного потенціалу конкретної країни для українського бізнесу», – зазначив Володимир Михайлов.

Відтепер до цього поважного об’єднання входить і Кіровоградьке регіональне представництво ICC Ukraine. За словами виконавчого директора Вахтанга Щербиніна, регіональне представництво готове сприяти виходу регіонального бізнесу на  міжнародні ринки, і для цього готові запропонувати надійних партнерів за кордоном на підставі чітко сформульованих запитів та комерційних пропозицій зі сторони наших підприємців, забезпечити участь в міжнародних тендерах за різними групами товарів і виробів  та усі інші послуги, про які згадувалося вище.

«Завдяки цій міжнародній організації відкривається нове вікно можливостей. Наша мета – щоб підприємці Кіровоградщини отримали користь та заробили грошей з ICC Ukraine більше, ніж без ICC. Ми хочемо, щоб в нашій області з’являлося більше робочий місць, більше зароблялося грошей, більше було життя», – резюмував  керівник представництва Констянтин Чередник.

Лариса ГУРІНА

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here