КОМПЕНСАЦІЮ ЗА ЕКОНОМІЮ СУБСИДІЙ ОТРИМАЮТЬ 1 МІЛЬЙОН 700 ТИСЯЧ РОДИН

0
1740
views

Із 1 листопада Міністерство фінансів відкрило фінансування програми монетизації економії субсидій, відповідно до якої 1 млн 700 тис родин отримають готівкові кошти за економію енергоресурсів в опалювальному сезоні 2016-2017 років.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Із 1 листопада Мінфін відкрив фінансування програми монетизації економії субсидій. Сподіваюся, що до 15 листопада всі люди, а це 1 мільйон 700 тисяч українських родин, отримають ці «живі» кошти», – сказав він, додавши, що «це буде сума приблизно до 700 гривень».

Павло Розенко нагадав, що відповідне розпорядження Уряду було прийняте у квітні цього року і є першим кроком на шляху до повної монетизації субсидій. «Ми поступово рухаємося в напрямку монетизації субсидій. Коли я, ще перебуваючи на посаді Міністра соціальної політики, займався реформою системи субсидій, за 2,5 роки ми зробили широку трансформацію цієї системи. І ми завжди говорили про те, що кінцевим етапом буде монетизація цих субсидій. Ми робимо зараз перший етап. Коли у людей виникла певна економія ресурсу за опалювальний сезон, і частину цієї економії ми людям повертаємо у вигляді готівкових коштів», – пояснив Віце-прем’єр-міністр.

За словами Павла Розенка, кошти за економію субсидій надійдуть на банківські рахунки  або у відділення пошти заявників. На цю мету у державному бюджеті України передбачено 1,2 млрд грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here