КОСТЯНТИН ЯРИНІЧ ПРОПОНУЄ ГОЛОВАМ ОТГ ПІДПИСАТИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

0
392
views
Народний депутат Костянтин Яриніч зустрівся і поспілкувався із головами об’єднаних територіальних громад Кіровоградщини, щоб визначити проблемні питання новостворених ОТГ, які потребують вирішення на рівні центральних органів лади.

У комунікаційній зустрічі, що відбулася у Кіровоградському підрозділі Центру розвитку місцевого самоврядування, взяли участь очільники Тишківської ОТГ Петро Куліш, Катеринівської ОТГ Тетяна Терещенко, Помічнянської ОТГ Микола Антошик та Компаніївської ОТГ Олександр Маслюков.
– У нас є певні важелі для того, щоб допомагати вам у роботі. Ми зібралися тут, щоб прийняти рішення на користь ваших громад. Якщо треба, щоб народні депутати виїжджали на ваші території і на місцях вирішували проблемні питання, ми готові і будемо це робити, – зазначив Костянтин Яриніч на початку зустрічі.
Голови об’єднаних територіальних громад переважно цікавилися проблемами розвитку сільської медицини. Зокрема, керівників територій хвилює питання розподілу медичної субвенції між ОТГ та райдержадміністраціями, а також коштів, що надійдуть на будівництво сільських амбулаторій. Гострою є проблема заохочення лікарів до роботи в сільській місцевості, забезпечення їх житлом. Існують і конкретні питання роботи медичних закладів на певних територіях, які потребують вирішення. Голови ОТГ також просили народного депутата посприяти спрощенню механізму використання зекономлених коштів субвенції з держбюджету з метою оперативного вирішення інфраструктурних проблем.
Костянтин Яриніч взяв до уваги всі питання, коротко окреслив механізми їх вирішення. Депутат також зауважив, що на обласному рівні діє багато успішних програм у галузі охорони здоров’я, зокрема проект голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка “Здоров’я наших дітей” і закликав керівників ОТГ долучитися до його реалізації на рівні їхніх громад. Насамкінець Костянтин Яриніч запропонував головам ОТГ підписати меморандум про співпрацю для вирішення проблемних питань громад.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here