ПОКИНУТИ УСЕ, АЛЕ НЕ БАЖАННЯ ВИКЛАДАТИ: ЯК ПЕРЕСЕЛЕНКА СТАЛА НОМІНАНТКОЮ НА «УЧИТЕЛЯ РОКУ»

0
1883
views

Оксана Тарас – кіровоградка з народження (народилася в селі Олено-Косогорівка  Кіровоградського району), але ще в дитинстві  разом з батьками виїхала до Авдіївки, що у Донецькій області, і там прожила 20 років, аж поки у неї вдома не почалася війна.

Рятуючись від війни, разом з сім’єю пані Оксана приїхала на рідну Кіровоградщину. Роботу самотужки знайти було важко: «Ще 3 місяці ми чекали, що ситуація на Сході стабілізується і ми повернемось до рідної домівки. Але ж ні…Було безліч спроб влаштуватись на роботу самостійно, але ні у школах, ні у жодних державних установах не було місць. Розглядала навіть варіант працевлаштування до магазинів, але й ця спроба не вдалась. Тому останньою надією був обласний центр зайнятості, куди мене привела сама доля, – згадує тяжкі часи безробіття пані Оксана. – Я просто йшла повз і вирішила зайти, принаймні дізнатись про вакансії. Співробітники цієї установи зустріли мене дуже привітно і зробили усе, щоб мені допомогти, і за це я їм безмежно вдячна».

Оксана Тарас залишила, рідну домівку і шкільні класи за сотні кілометрів і десятки блокпостів. Залишила усе, але не покликання викладати.

 «Наразі, на моє глибоке переконання, я вже 2,5 роки працюю у найкращій школі Кропивницького, де поруч зі мною завжди творчі й позитивні колеги-однодумці, мудрі й чуйні завучі-наставники, креативний директор-професіонал та талановиті, виховані, цілеспрямовані кадети – майбутні захисники нашої держави», – говорить вчителька-переселенка.

Цьогоріч Оксана Тарас стала учасницею конкурсу «Учитель року – 2018», який проводитиметься у квітні наступного року.

«Я працюю за принципом «Прикрась життя українською!». Це є нагальною проблемою у нашому російськомовному суспільстві. І саме тому, я вважаю місією усіх вчителів української мови, і своєю зокрема, зробити так, щоб діти полюбили нашу прекрасну мову, – розповідає пані Оксана. – Саме тому, я відчуваю у собі сили втілити у життя максимально патріотичні плани і конкурс «Учитель року» є дуже потужним механізмом для змін. На щастя, адміністрація нашої школи підтримала моє починання і повірила у мене як вчителя-професіонала.  Наразі проходить підготовчий етап міського конкурсу, який відбудеться 20 листопада. Сподіваюсь, що я не підведу своїх колег».

Щиро бажаємо пані Оксані успіхів у майбутніх звершеннях як в учительській, так і у позашкільній діяльності.

Катерина Білоконь, провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Кіровоградського обласного центру зайнятості

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here