У КРОПИВНИЦЬКОМУ: ШКОЛЯРІ ВЧИТИМУТЬСЯ, ЯК ЗАРОБИТИ НА ПРАВИЛЬНОМУ ЗБИРАННІ СМІТТЯ

0
398
views

Вже із 01 січня 2018 року Україна повинна перейти на роздільний збір твердих побутових відходів. У той час, як більшості людей ще тільки доведеться звикати до нових правил, команда Всеукраїнського молодіжного руху «Let`s do it Ukraine» протягом року вже долучила до процесу роздільного збору відходів більш ніж 15 тисяч школярів з різних куточків країни.

Що таке роздільне збирання відходів і як правильно це робити навчали кропивницьких школярів у приміщенні міської ради.

У Кропивницькому системним сортуванням відходів займуться саме учні НВО №6. У місті 02 листопада відбувся старт проекту Let’s Do It, Ukraine – school recycling. Проект ініційовано громадською організацією «Let’s do it, Ukraine!», він фінансується у рамках ініціативи Громадського бюджету. Презентувала проект президент Всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it, Ukraine, лауреат Премії Кабінету Міністрів за особливі досягнення молоді у розбудові України, Юлія Мархель.

– Основна мета нашого проекту – показати, на скільки важливим є сортування та переробка відходів, виховати у майбутнього покоління відповідального та дбайливого ставлення до довкілля, – говорить Юлія Мархель. – Тренінги, які ми проведемо серед шкіл, допоможуть педагогам та школярам навчитися основним правилам сортування відходів, адже – це також ресурс, з якого школи зможуть отримувати додатковий прибуток. Завдяки таким проектам українські діти усвідомлюють свою участь в турботі про довкілля, в них формується персональна відповідальність за свою діяльність та її наслідки».

Довідково: В Україні налічується 17 000 шкіл. Щомісяця кожна з них може заробляти на відходах від 600 до 7000 грн. Якби всі вони почати сортувати і здавати на переробку сміття, могли б сукупно щомісяця заробляти щонайменше 10 млн.грн і суттєво економити, бо з цієї суми 4,5 мільйони вже втрачається на послуги з вивезення відходів.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here