ФАХІВЦІ ОБЛАСНОЇ ЮСТИЦІЇ ПОЯСНИЛИ СТУДЕНТАМ, ЯК ДІЯТИ У ВИПАДКУ РЕЙДЕРСЬКИХ АТАК

0
1776
views

У Кропивницькому фахівці управління юстиції продовжили проведення правопросвітницької роботи серед студентів. Завдяки цьому сьогодні, 2 листопада, студенти Кіровоградського інституту розвитку людини Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» взяли участь у семінарі з питань запобігання рейдерству.

«Міністерство юстиції України відмовилося від монополії у сфері реєстрації бізнесу та майна і передало всі функції органам місцевого самоврядування, райдержадміністраціям, приватним нотаріусам і акредитованим суб’єктам. У компетенції територіального управління залишилось лише право на здійснення контролю шляхом розгляду скарг на відмову чи бездіяльність державних реєстраторів. Незважаючи на це, фахівці обласної юстиції щоразу надають кваліфіковані консультації всім особам, які постраждали від незаконних рейдерських дій», – відзначив заступник начальника обласного управління юстиції з питань державної реєстрації Олег Потьомкін.

Безпосередньо про процедуру поновлення прав на власність студентам розповів начальник відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Віталій Секмедін. За його словами, кілька років тому незаконні дії державних реєстраторів можна було оскаржити лише в межах цивільного судочинства, натомість тепер постраждалі можуть звернутися до Комісії Мін’юсту. Окрім цього, появу рейдерських атак можна попередити завдяки сервісу «SMS-Маяк» – порталом моніторингу реєстраційних дій щодо об’єктів нерухомого майна фізичних та юридичних осіб.

Джерело: http://www.krjust.gov.ua/news/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here